28. maaliskuuta 2008

Mustanaamio (1976)

Näillä sivuilla tapaatte kaksi miestä, jotka kuitenkin ovat yksi ja sama henkilö. Toinen on Richard Verrell, nuori ja menestyvä salapoliisikirjailija... hurmuri ja autohurjastelija.

...Mutta tämä mies elää toistakin elämää... vaarallista ja salaperäistä. Hän on pelätty Mustanaamio, rikollisten vihaama ja poliisien epäilemä... Hän taistelee omin keinoinsa niitä rikollisia vastaan, joita lain käsi ei milloinkaan tavoita.

Paksu yli 300-sivuinen Juhla-Korkeajännitys VII (Semic, 1976)
sisälsi viisi Mustanaamio-seikkailua:
Mustanaamio ja väärennetyt muotokuvat
...ja kuninkaallinen aarre
...ja kasvot mies
Jalokivet ja kuolema
Valkoinen noita

Blackshirt eli suomeksi Mustanaamio oli Richard Verrell, Pyhimystä suuresti muistuttava konnasankari, jota on Suomessa 1950-luvulla julkaistu Korkeajännitys-lehdissä brittiläisestä Super Detective Library -lehdestä käännettynä.

Blackshirt oli suosittu brittiläinen Bruce Graemen luoma pulp-hahmo, joka seikkaili romaaneissaan jopa eri vuosisadoilla. Suvussa oli seikkailuveri virrannut pitkään.

3 kommenttia:

 1. Julkaisin muutama vuosi sitten Pulp-lehdessä artikkelin tästä Mustanaamiosta, salolaisen Kari Laaksosen kirjoittama. Ehkä häneltä voisi pyytää luvan laittaa juttu nettiin.

  (Ne olivat muuten kovakantisia romaaneja joissa Mustanaamio seikkaili, eivät pulp-lehtiä! Sikäli voisi nipottaa.)

  VastaaPoista
 2. Öh, eihän viestissä mistään lehdistä puhuttu vaan just niistä romaaneista: "...pulp-hahmo, joka seikkaili romaaneissaan".

  VastaaPoista
 3. Niin siis, tarkoitin sitä, että voiko olla pulp-hahmo, jos ei ole esiintynyt pulp-lehdissä. Ne ovat melko täsmällisesti määriteltävissä oleva julkaisumuoto. Samapa tuo kai silti on.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: