17. syyskuuta 2007

Lassie (1963)


Lassie-sarjakuvalehti ilmestyi vuorotellen Rin-Tin-Tinin kanssa. Se ihka aito ensimmäinen Lassie seikkaili Eric Knightin kirjoissa Englannissa, mutta televisiosarjoissa ja sarjakuvissa tämä tyttökoira on selkeästi amerikkalainen.

Suomessa 1960-luvulla ilmestyneessä sarjakuvalehdessä Martinien perhe muuttaa koiransa kanssa Afrikkaan, jossa Lassielle ja Tim-pojalle seikkailuja riittää. Afrikassa eletään vielä hyvin alkukantaisissa oloissa ja paikalliset ovat tyhmänoloisen taikauskoista väkeä. Onneksi valkoinen jenkkiläinen ydinperhe on lähtenyt sivistämään noita onnettomia, jotka säikkyvät ilmapalloakin... (ks. kuva alla).

3 kommenttia:

  1. Tyyli vaikutti kovin tutulta, vaikken muista Lassie-lehtiä lukeneeni. Tajusin, että lyhytaikaiseksi jäänyt lehti Indiana Jones Jr kuvasi alkuasukkaita samaan tapaan – varsinkin suurisilmäinen mullistelu näyttää tutulta. (Eikä Mustanaamio tietysti ole etäällä sekään tuossa suhteessa.)

    VastaaPoista
  2. Arkkityyppinen kuva savimajojen Afrikasta elää mielikuvissa hyvin vahvana.

    VastaaPoista
  3. Vanha kunnon Lassie ja Rintintin ovat ekat tv-sarjat, joista minulla on muistikuvia, mutta tuosta sarjakuvalehdestä en ollut kuullutkaan. Kuvastohan on ihan samaa kuin Tarzan-sarjakuvissa sitten myöhemmin.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: