15. syyskuuta 2007

He-Man (1988)

Masters of the Universe 3/1988

He-Man (Masters of the Universe) oli 1980-luvulla ällistyttävän suosittu nuorille pojille suunnattu animaatiosarja - ja sarjakuva. Leluyhtiö Mattel toi markkinoille järkyttävän määrän muovisia figuureja, jotka täyttivät poikien lelulaatikot. Muistatteko hahmoja? Orko, Skeletor, Hordak, Asemies... Tytökin saivat oman naispuolisen "he-manin", She-Ran.

Sarja yritti pari vuotta sitten paluuta yhdessä ninjakilpikonnien kanssa, mutta molemmat ovat kyllä sen verran kasaria että vaikea niitä on modernisoida nykyajan lasten makuun sopiviksi. Fanit eivät kuitenkaan ole He-Mania unohtaneet, He-Man.org jaksaa ajaa Eternian asiaa!

He-Man on tuhdissa kunnossa tarinassa
He-Man vastaan sotakoirat

6 kommenttia:

 1. Ooh, kerrankin jotain, mikä on tuttua omasta lapsuudesta :)

  He-Man ja My Little Ponyt olivat kova sana tuolloin 1980-luvulla. Vuoroviikoin taisi telkkarista tulla niiden jaksoja.

  Minulla oli He-Man sarjan siivekäs naispuoleinen "ukkeli" (kuten figuureita veljeni kanssa kutsuimme), mutta sen nimeä en kyllä enää muista ;)

  VastaaPoista
 2. He-mänhän näytti laulaja Dannylta, mikä ei ole jäänyt huomaamatta YouTuben Danny & Armi -hittivideon kommentoijiltakaan.

  VastaaPoista
 3. Joo, Skeletor on rautaa!

  Minulla oli tapana ystäväni kanssa katsella He-man animaatioita ja hihittää hillittömästi Skeletoria kannustaen.

  Ehkä hieman surullista siinä on se että olimme silloin jo noin 20-vuotiaita. Figuureja emme sentään hankkineet.

  Miksi muuten hahmoissa aina pahikset on mielenkiintoisempia kuin hyvikset?

  VastaaPoista
 4. Eikös se siivekäs nainen ollut Velhotar...

  Ja, öh, tuota, aika lailla kypsässä iässä on sitä itsekin tullut näitä katseltua.

  VastaaPoista
 5. Leffa, jonka pääosassa on Dolph Lundgren, on kyllä jautainen. Olen ihmetellyt, eikö tästä ole tehty kunnollisia romaaniversioita, mutta ilmeisesti ei. Suomeksi on jonkun verran tullut semmoisia vihkosia, joiden mukana tuli C-kasetteja, joilla sama tarina oli luettu. Viehko idea! Sikäli kuin sellaista sanaa nyt voi käyttää tämän franchisen yhteydessä. Itse olen pikkaisen liian vanha ollakseni leikkinyt näillä, mutta muistan yhdellä ikätoverilla olleen läjäpäin ukkeleita. (Joka on minusta ihan legitiimi sana kuvaamaan figuureita.)

  VastaaPoista
 6. Olen ollut suurimman osan elämästäni He-Man fani, ainakin jollain tasolla. Ja nyt tällä hetkellä He-Man on taas pinnalla, kun uusi liveaction elokuva sai ohjaajakiinnityksen (itse elokuvaa saadaan varmaankin odotella muutama vuosi).

  Lisäksi Mattel julkaisi viimevuoden lopulla uuden Masters of the Universe Classics -figuurisarjan, jossa ilmestyy uusi hahmo joka kuukausi.

  Itse kerään myös näitä uusia figuureja. Enää tosin en figuureillani leiki, vaan niiden keräily on ihan vain harrastus. Olen myös itse kutsunut figuureja ukkeleiksi ja se taisi aikoinaan olla aika käytetty termi.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: