Wikipedia kertoo, että se ensimmäinen ensimmäisen maailmansodan aikana Saksasta tuotu Rin Tin Tin näytteli kaikkiaan 26 elokuvassa ennen kuolemaansa. Rin Tin Tin junior jatkoi uraa ja sitten sen pennut suoraan alenevassa polvessa - selvästi näyttelijäsukua...
Itse muistan televisiosarjan, jossa Rin Tin Tin seikkaili villissä lännessä ratsuväen mukana. Koiran kumppanina oli nuori poika nimeltä Rusty (jolla taisi olla myös korpraalin sotilasarvo, Rin Tin Tin oli kaiketi sitten jalkaväkeä, tai ehkä käpäläväkeä...). Rusty kutsui koiraansa usein lempinimellä "Rinty". Fennican mukaan vuonna 1960 ilmestyi lyhyen aikaa lehti Rin Tin Tin ja Rusty.
Rin Tin Tin 9/1963
Kuvassa koira ja hevonen!
Suomessa julkaistiin Rin Tin Tin -sarjakuvalehteä vuosina 1961-1964 (Kustannus Pecos Bill) vuorokuukausittain Lassien kanssa. Ilmeisesti lisenssisyistä lehdessä ei kuitenkaan ollut Rustya ja muita televisiosarjan hahmoja.
Sarjakuvalehdessä Rin Tin Tinin kumppanina oli eskimopoika Mukluk ja Red Johnson, maisemana olivat Kanadan erämaat. Laadullisesti lehti oli ihan kelpo käyttösarjakuvaa ja tarinoissa on aitoa vanhan ajan seikkailuhenkeä sekä koomillisia kevennyksiä. Outoa kyllä, lehti näytti ilmestyvän satunnaisesti välillä väreissä, välillä mustavalkoisena.Kakkossarjana Rin Tin Tinissä oli varsin pätevästi piirretty Paul Bunyan Jr.
Lähde: Oddball Comics
Moi!
VastaaPoistaOnko yhtään tietoa, että mistä päin maailmaa nämä Rinty-sarjikset tulivat? Piirtäjistä tms.
Yhdysvallat, Dell Publishing Co., Inc., 1954-1961. Lisää lukemista löytyy siitä Oddball-linkistä, joka oli viestin lopussa. Piirtäjät olivat anonyymeja. Käsikirjoittaja oli kuitenkin suurimassa osassa jutuissa Robert Schaefer (sukunimi ainakin oli sopiva!).
VastaaPoistaLisää kansikuvia löytyy esim. Scoopista.