29. syyskuuta 2007

A-34 MK-1 COMET (1986)

Matchboxin tankkidiorama A-34 MK-1 COMET
vuodelta 1986

Poikavuosina Porissa tuli usein juostua hyppytunnilla Laurilan koottavat-liikkeeseen (lähellä linja-autoasemaa) ihailemaan pienoismalleja, joita riitti monta hyllyllistä. Katosta roikkui valmiiksi koottuja lentsikoita. Liikettä ei enää ole, tyylikäs ja ystävällinen herrasmieskauppias on jo eläkkeellä...

4 kommenttia:

 1. Airfixit olivat ehdotonta kamaa korkkariharrastajalle 70-luvulla, joskus Revell kelpasi myös.
  Se jäi tiukasti mieleen, kun isosiskon sai toimittamaan Englannista Hercules-koottavan, jota muistelen meidän pitäneen isoimpana tässä sarjassa.
  Spitfire, Hurricane, Me 109, Stuka, Me 202, Mustang, Blenheim ja mitähän muuta katossa roikkui alta 15-vuotiaana. Vieläköhän iskisi poikaan?

  VastaaPoista
 2. En ikinä kunnolla oppinut kokoamaan koottavia - jos olisin tuntenut itseni 12-vuotiaana yhtä hyvin kuin tunnen nyt, en olisi edes yrittänyt. Paljon hienompaa oli katsella kuvia koottavaluettelosta. Laurilaa ei tosiaan ole, eikös se ollut Suomessa viimeinen kauppa, joka myi pelkästään koottavia?

  VastaaPoista
 3. Pienoismallit taidetaan nykyään tilata nettikaupoista, vaikea niiden kanssa on kilpailla pienen yrittäjän suomalaisessa pikkukaupungissa. Voisin hyvin kuvitella, että Laurila oli lajinsa viimeinen Suomessa...

  VastaaPoista
 4. Kuivalaisen myymälä Aleksis Kiven kadulla on auki perjantaisin ja lauantaisin.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: