26. maaliskuuta 2007

Thelma Ramström (1966)

"Kuka muistaa Ursulaa...", laulaa Juice Paperitähdet-kappaleessaan. No, itse asiassa kaikki muistavat, vaan kuka muistaa suomalaisen kansainvälisen filmitähden Thelma Ramströmin, Miss Cinema Europen? Hän teki pari elokuvaakin ja pääsi rohkeilla kuvilla jopa ulkomaisten filmilehtien kansiin.

Kovin lyhyeksi Thelman ura kuitenkin jäi. Missä hän on nyt? Palasiko kirjastonhoitajaksi?

Thelma Ramström (1966)

Suomalaisen Thelma Ramströmin vaaleat hiukset saivat italialaisen juryn haukkomaan henkeään ihastuksesta. Thelma kruunattiin Miss Cinema Europeksi Venetsiassa järjestetyssä kilpailussa, johon otti osaa kolmetoista kaunista kansainvälistä tyttöä. Voittoisaa Thelmaa oli Helsingin lentoasemalla vastassa aina utelias lehdistö.

Kun toinen tule, niin toinen menee eli suomalaiset tytöt pärjäävät hyvin maailmalla. Doris Dayn kaksoisolento Tuula Mattila katoaa takaisin kirjastoon (niin kuin toisaalla lehdessä kerromme) ja tilalle ilmestyy Miss Cinema eli turkulainen Thelma Ramström, joka Italian valtion matkailutoimiston ja Uuden Maailman järjestämässä kilpailussa valittiin ensin Suomen Miss Cinemaksi ja joka sitten voitti kansainvälisen kilpailun Italiassa.

Thelma valloitti tummat italialaiset ennenkaikkea kauniilla pitkällä ja vaalealla tukallaan. Hänen lettinsä on melkein metrin pituinen ja on herättänyt varmasti huomiota jo kotona Turussakin, jossa hän on työskennellyt kirjastoapulaisena. Italian lehdistössä on ylitsevuotavasti ihasteltu hänen siroa olemustaan ja valloittavia hiuksiaan, sekä kilpailun yleisö että jury pitivät häntä ylivoimaisena voittajana.

Viime viikon lopulla palasi menestyksestään huumaantunut Thelma takaisin kotimaahan. »En tiedä miten kaikki kävi», hän sanoi lentokentällä, »Koko ajan oli niin kiire, etten ehtinyt tutustua kuin kilpailupaikkaan Lido di Jesoloon. Olisin toivonut tapaavani Cataniassa asuvan kirjeenvaihtotoverini, mutta ehkäpä se tapahtuu toiste.» Kilpailu oli hyvin rankka, kolmen päivän ajan tyttöjä arvosteltiin uima-, ilta ja kansallispuvuissa. Thelma Ramström oli valinnut kansallispuvukseen Pukkilan puvun.

Kilpailun jälkeen otettiin Thelmasta koefilmi Roomassa sekin hurjalla kiireellä kello 3 yöllä. Filmisopimus ei vielä ole varma, mutta Thelma palaa halusta päästä kokeilemaan kykyjään kameran edessä. Miss Cinema Europeen palkintokokoelmassa oli muun muassa miljoonan liiran arvoinen briljanttikoru, komea pokaali ja ruskeankirjava lasipatsas. (Elokuva-Aitta 18/1966)

* * *

Lukemisen arvoisia blogeja arjesta ja työstä: Paskaäidin päiväkirja ja Hotellielämää. Ja harvoin saa lukea lähiöelämästä yhtä "väkevästi" kuin tässä Metten viestissä Hakunilan ruppaisesta elämästä.

1 kommentti:

  1. Kas, Hotellielämää on blogistunut, se oli ennen täällä. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: