15. maaliskuuta 2007

Makao maitokaakao (1961)

Vitsikkäässä Makao-mainoksessa (vuodelta 1961) näkyy hyvin myös kuva siitä, millaisia olivat tyttöjen liikuntatunnit tuolloin: nutturapäinen ikäneito tamburiini kädessä antamassa rytmiä sulohyppelyyn... Lornetti on tosin ehkä jo liioittelua!

Mutta Makao-kaakaon toki muistan, ja kyllä sitä juotiinkin - kuin pienet vasikat!

Makao kaakao


Makao maitokaakao pitää lapsenne pirteinä
- heti valmista
- herkullista
- ravitsevaa
KUIVAMAITO OY

 • PS. Tutustumisen arvoinen blogi: ROSKAKRIITIKOT. Erinomaiset arvostelut ja varsinkin kuvat... roskaruokaa parhaimmillaan, ja pahimmillaan!

5 kommenttia:

 1. No jopas nyt. Juuri tuollaistahan tyttöjen liikunnanopetus oli vielä 1980-luvun lopulla Helsingissä ;)

  VastaaPoista
 2. Ihan samaa kuin Viivi meinasin sanoa, että tamburiinin tahdissa voikkaamista harrastettiin koulussa vielä pitkään 60-luvun jälkeenkin.
  Tästä heti tulee mieleen ne voikkapuvut (sellaiset siniset missä oli kuminauhat lahkeen- ja hihansuissa) ja voikkatossut (valkoiset, rei'itetyt ja harmaamokkapohjaiset) ja pinttynyt hienhaju.
  Tarkemmin ajateltuna, tamburiinin tahti oli kyllä parempi kuin sen jälkeen kuvioihin ilmestynyt jytäjumppa! Muistaako kukaan? "Yhten, pää, olka, polvet, maa, polvet, olka, pää"

  VastaaPoista
 3. Me pojat vaan yritettiin hypätä "hevosen" yli ja tehdä kieppiä telineillä. Ei oikein tahtonut onnistua, sillä olin aika kehno voimistelussa ja pallopeleissä. Ei niistä tosin mitään traumoja jäänyt, hauskaa säheltämistä se oli suurelta osin.

  VastaaPoista
 4. Hei mä olen kans hyppinyt ton tamburiinin tahtiin vielä ekalla ja tokalla luokalla. Ne ei kylläkään olleet liikunnan tunteja, liikunta oli erikseen ja nämä tunnit oli musiikkiliikuntaa. Ja mulla oli silloin pienenä tyttönä jumppa-asuna sellainen ihana body-tyyppinen vaaleanpunainen unelma, jossa oli vyötärön kohdalla lyhyt helma, vähän kuin luistelijoilla. Jestas mitä sitä onkaan joskus päällänsä pitänyt.

  VastaaPoista
 5. Kiva että tykkäät sivuistamme, kohta tulee jälleen uutta materiaalia. Kiittäen Roskakriitikot

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: