22. maaliskuuta 2007

Kuvitettuja klassikkoja

Kuvitettuja klassikkoja oli sarjakuvalehti, jossa julkaistiin "kuuluisien kertojain parhaat kirjat". Ja tottahan se oli! Sillä kaikkien aikojen parhaita kirjoja olivat, tai siis ovat, aivan varmasti H.G. Wellsin Aikakone...

H.G. Wells: Aikakone

...ja Odysseus, Kuningas Salomonin aarre, Hurja Bill Hickok, Caesarin valloitukset, Villi Leopardi, Kaksi kaupunkia, Robinson Crusoe, Preeriavaunut, Setä Tuomon tupa, Romeo ja Julia, Waterloo, Oregonin tie, Rob Roy, Ivanhoe, Preeria, Monte Criston kreivi, Robin Hood, Valkohammas, Pyörremyrsky, Matka maapallon keskipisteeseen, Kahden lipun alla... tässä vasta parikymmentä ensimmäistä lehteä! Mikä sivistyksen määrä nuoren lukijan ulottuvilla olikaan tuolloin. Lehtien määrä ehti Suomessakin toiselle sadalle ennen kuin sen julkaiseminen (valitettavasti) lopetettiin.

Kuvitettuja klassikkoja - takakansi

KUVITETUT KLASSIKKOT
- paras tie
hyvän kirjallisuuden pariin!

4 kommenttia:

 1. En tiennytkään, että noita kirjoja ilmestyi suomeksikin! Vastikään lainasin Joensuun kaupunginkirjastosta englanninkieliset uusintapainokset Vernen teoksista Kuun ympäri ja Matka maan keskipisteeseen. Kyllä kelpaisi suomeksikin lukea...

  VastaaPoista
 2. Ouh, näitä on tullut luettua ja paljon. Enää ei löytynyt kuin Caesarin valloitukset omasta hyllystä! Ja sattumalta "Maailma kuvina"-sarjan lehti Vakoojat. Se vasta jännä olikin!

  VastaaPoista
 3. Minua on aina naurattanut tuo Caesarin valloitukset, kuulostaa ihan Don Juanilta!

  VastaaPoista
 4. 60-70 lukujen taitteessa näitä tuli luettua.Vajaat 140 niitä ilmestyi ja oma kokoelmani oli jossain sadan kieppeillä. Harmi, että ovat kadonneet vuosien varrella. Aika monta klassikkoa luin sitten kirjanaki. Eka numero oli Odysseus ja toka Kuningas Salomonin aarteet.
  Kari

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: