10. maaliskuuta 2007

Rautapojan kuolema (1968)

Juuri nyt media jaksaa jauhaa Kapteeni Amerikan "kuolemasta" (uskokoon, ken tahtoo), mutta kuka muistaa Rautapojan kohtalon? Minä muistan! Teräsmiehen poika n:o 6/1968 sisälsi tämän järkyttävän tarinan.

Tulevaisuuden Teräslegioonaan kuuluva Rautapoika kuljetti Tharokin (puoliksi ihminen, puoliksi robotti) keksimän imupommin Aurinkosyöjän sisälle räjähtäen samalla myös itse niin pieniksi kappaleiksi, että superälykkään Brainiac 5:nkin on todettava: "Ei edes minun laskukoneaivoni pysty keksimään keinoa, jolla RAUTAPOJAN hajonneet palaset saataisiin jälleen kokoon!" Ja Rautapoika pysyi kuolleena, mikä sarjakuvien maailmassa on melkoinen saavutus.


Ks. myös Teräspoika saa Hitlerin aivot ja Teräspoika Baabelin tornissa ja Teräspojan ilmavaivat. Tällaisia sarjakuvia ei enää tehdä...

7 kommenttia:

 1. Kas. Olinkin jo unohtanut että Brainiac (myöh. Aivomies 5) oli alkuaikoina ns. hyvisten puolella.

  VastaaPoista
 2. Totta töriset.
  Tuota artikkelia selailtuani alankin hitaasti ja vaivalloisesti muistaa tuon hahmon. Oi aikoja.

  VastaaPoista
 3. Näitä olisi kiva saada uusintapainoksina suomeksi, sillä kovin harvinaisiksi ovat käyneet Teräsmiehen pojat divareissa (ja kalliiksi). Toisaalta, eipä taida olla nykynuorison makuun nämä absurdin surrealistiset tarinat.

  VastaaPoista
 4. Kuka muistaa Rautapojan kohtalon? Minä muistan! Tarina teki aikoinaan suuren vaikutuksen. Ja tuo sarjakuvahan on täynnä hillittömän hauskoja ns. käännöskukkasia lähes joka numerossa.

  VastaaPoista
 5. Gill, suomennos on tosiaan ns. "päin seiniä"; jopa lehden nimi on väärin - ei Teräsmiehellä mitään poikaa ollut...

  VastaaPoista
 6. Nyt täytyy nitpickata, koska vaihtoehtoisessa DC-universumissa todella oli sekä Teräsmies Jr. ja Batman Jr. - minä jopa omistan/omistin yhden lehden jossa olivat isät ja pojat samassa toilailussa. Kuraa, hirveätä kuraa.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: