25. maaliskuuta 2007

Sokerirotta (1937)

Sokerirotta tavataan itse teossa... mainos on vuodelta 1937. Suomalainen sokeri on terveellinen luonnontuote!

[klikkaa isommaksi]

Mutta äitipä sanookin:
"pupu on hyvä ja jatkaa vain"

3 kommenttia:

 1. Ni-in, näistä juurista versoi se 50-luvulla alkanut ja 70-luvun alussa huippuunsa kehittynyt sepelvaltimotautikuolleisuus.
  Sokeria ja voita mainostettiin aitoina luonnontuotteina. Sokerista vielä lisäksi sanottiin, että se on puhdasta energiaa. Hyvinvoinnin alkaessa tälläiset mainokset antoivat elintarvikepulan kokeneille ihmisille luvan herkikutella (vuonna 1937 Wall Streetin pörssiromahduksesta alkanut lama oli vielä lähes tuoreessa muistossa).
  Sanoivatko hammaslääkärit tuolloin mitään sokerimainoksista?

  VastaaPoista
 2. Tupakka, voi, olut ja kerma ovat kovasti terveellisiä ruokatuotteita vanhoissa mainoksissa... Myös lihavuus ja punaiset posket olivat terveyden merkki.

  VastaaPoista
 3. Joopa joo, ja tältähän se näytti (no, tupakkaa lukuunottamatta tietenkin) pula-ajan taustaa vasten. Vuonna 1992 tuli epidemiologiseen keskusteluun Barkerin hypoteesi, jonka mukaan sikiöaikainen aliravitsemus vaikuttaa myöhemmän iän valtimosairastuvuuteen ja ennenaikaiseen kuolevuuteen. Vielä olisikin oiva tilaisuus tutkia ikäilhimisiä, jotka ovat syntyneet 30-luvun lamaan. Seuraava Barker -tutkimusryhmä olisi kai sitten sota-ajan lapset.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: