9. maaliskuuta 2007

Liisa ja Carita (1966)

Elokuva-Aitan (n:o 18/1966) kannessa keikistelee pirteä Liisa Tuomi, joka tuolloin vietti 25-vuotistaiteilijajuhlaansa. Lehti kertoo Liisan teatteridebyytin tapahtuneen 17-vuotiaana "Stambulin ruusussa." Itse muistan Liisa Tuomen erittäin hyvin Lauantai-ilta MTV:ssä ohjelmasta.

Lehden ensimmäisellä sivulla oli kuitenkin juttu kansainvälista läpimurtoa tekevästä suomalaisnäyttelijästä, Caritasta, jolla oli nimirooli Hammerin Viking Queen -elokuvassa.

CARITA TULEE KOTIIN

Näinä päivinä odotetaan maanviljelijä Arvid Järvisen perheeseen Sipoossa Carita tyttären saapumista lomalle. Carita on aikaisemminkin palannut kuuluisana, mutta nyt hän palaa elokuvatähtenä, josta jopa ennustetaan Ursula Andressin ja Raquel Welchin luokkaan kohoavaa kuuluisuutta. Nämä molemmat tähdet ovat näet tehneet viimeisimmät elokuvansa samalle yhtiölle kuin Caritakin »Viikinkikuningattarensa» ja Hammer Productions on päättänyt esi tellä maailmalle joukon uusia uhkeita kaunottaria, joista puhutaan ja kirjoitetaan. Ursulan uusin elokuva on nimeltään »She» (Hän) ja Raquelin »One Million Years B.C.» (Miljoona vuotta e.Kr.) Yhtiö on pannut suuret mainosrahat likoon saattaakseen nämä tähtensä todella maailman tietoisuuteen jo ennen heidän esikoiselokuviaan (Ursula kyllä tuli tunnetuksi ensin Bond-filmillään), ja niinpä Caritastakin virtaa lehtien toimituksiin loistavia kuvasarjoja ja monenmoisia henkilötietoja.

Carita on juuri saanut päätökseen ensimmäisen elokuvansa ja tiedot kertovat hänen hämmästyttävästä eläytymiskyvystään. Niinpä hän eräässä tunteellisessa kohtauksessa ei tarvinnut lainkaan tekokyyneleitä. Hän itki pelkästä eläytymisestä. Ilmankos tuottajat ovat tyytyväisiä.

Kotona Sipoossa Caritaa odottavat hänen äitinsä ja isänsä sekä neljä sisarustaan. Puhelinlangat lehtemme toimituksesta Caritan kotiin ovat koko ajan kuumina. Me haluamme heti olla kuulemassa Caritalta uutisia.

Vaikka elokuvan nimi oli Viikinkikuningatar,
siinä ei ole ensimmäistäkään viikinkiä...

Copyright Hammer Productions

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: