18. maaliskuuta 2007

Joka Poika (1963)

Joka Poika 2/1963

Silmälasipäinen "jokapoika" lukemassa Pikku Prinssiä... saksaksi.

Onko kenenkään muun mielestä Pikku Prinssissä jotain falskia ja ylimielistä sen hiukan halveksuvan tyylin takana? Tekstikuorrutus on toki humaani ja ihmistä kovasti ymmärtävä, mutta jotain tarkemmin määrittelemättömän outoa ja epärehellistä kirjassa on - kuvittelen. Näin minä tunsin jo saman ikäisenä kuin kuvan poika. Monillehan tuo kirja on aarre.

Ehkä se johtuu siitä, että en ole oikein koskaan uskonut ihmisiä "jotka näkevät sydämellä, eivät silmillä"...

Ks. myös Joka Pojan askartelua.

5 kommenttia:

 1. Itselleni Pikku Prinssi on Lokki Joonatanin kaltainen suosikkikirja, jossa on lähinnä kivoja juttuja siteerattavaksi. No, onhan siellä mukavia tyyppejä, kuten se kuningas, joka tietää, koska on oikea aika käskeä aurinko laskemaan.

  VastaaPoista
 2. Lokki Joonatanin muistelen ilmestyneen myös Valittujen Palojen kuukauden kirjana - ja eikös siitä tehty elokuvakin...

  VastaaPoista
 3. Pikku Prinssissä on todellakin jotakin outoja viboja aiheuttavaa, jota on vaikea pukea sanoiksi. Et ole siis yksin fiiliksesi kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Bemmu, kiitos uskon vavistuksesta.

  VastaaPoista
 5. Minäkin inhoan kirjan lööperiviisautta. En aio edes lukea sitä. Saint-Exupery itsessään oli kohtuullisen kiinnostava hahmo. Lokki Joonatan -elokuvassa näytetään lokkeja ja kertoja sanoo, mitä nämä juttelevat. Päätyi Medved-veljesten 50 huonoimman elokuvan listalle. Se oli tietty aikaa ennen kuin kukaan oli nähnyt esim. Turkish Star Warsia.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: