19. marraskuuta 2007

Henkensä kaupalla (1944)

Kari Suomalainen piirsi myös realistisia seikkailusarjakuvia. Ja hyvin piirsikin Alex Raymondin tyyliin. Paitsi että hän hallitsi erittäin hyvien kokonaisten sivujen sommittelun, hahmot olivat ilmeikkäitä ja hauskoja. Yo. esimerkki on sarjasta Henkensä kaupalla (lähde: Lukemista Kaikille 5-6/1944).

Ks. myös Kari Aunuksen rintamalla (.pdf).

6 kommenttia:

 1. Wau miten tyylikästä sarjakuvaa. Miksei näitä julkaista uusintana, kun Karin pilapiirroksista tuntuu ilmestyvän joka vuosi uusia kokoelmia?

  VastaaPoista
 2. Hyvä kysymys. Karin Välskärin kertomuksia kyllä julkaistiin albumina, mutta tämä Henkensä kaupalla tuntuu unohtuneen muilta kuin sarjakuvien harrastajilta. Kari muuten piirsi tätä sarjaa Syvärillä saksalaisten toimittamalla Pelican-tussilla. Historian siipien havinaa!

  VastaaPoista
 3. Onko näitä Karin seikkailusarjoja useampikin ja mikä mahtaa olla sivujen kokonaismäärä?

  VastaaPoista
 4. Sitä joutuu kaikenlaista henkensä pitimiksi tekemään. Katselin joskus Karin Studiossa Eirassa sen sarjakuvaoriginaaleja ja kyllä sillä taito hyppysissä oli.

  VastaaPoista
 5. Lukemista kaikille -lehden numerossa 8/1955 oli Kari Suomalaisen haastattelu. Ks. Kvaak. Nykyään tämä Karin pulp-periodi on päässyt pahasti unohtumaan, vaikka siellä ovat hänen kuvittajan juurensa.

  VastaaPoista
 6. Hänhän teki lehteen myös novelleja, ainakin kolme olen löytänyt. Ihan sujuvia humoristisia juttuja - sijoittuvat Amerikkaan, pääosassa Palmu-mainen komisario. Josko niistä saisi oman pienen niteensä...

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: