30. marraskuuta 2007

Poika Vesannon Junnu (1934)

Junnu Kivanen oli suuri suomalainen sarjakuvasankari, silloin ennen. Sarjaa piirsi yleensä Alexander Tawitz mutta silloin tällöin myös Poika Vesanto. Vesanto toi kuviin myös puhekuplat ja muutenkin hänen versionsa oli paljon modernimpi. Junnu tosin muistutti melkeinpä enemmän Lauri Kenttää kuin aikaisempaa minäänsä....

Yo. näyte on vuoden -34 alkuvuodesta (Suomen Kuvalehdestä); se oli minulla erillisenä leikkeenä, joten tarkkaa numeroa ei ole tiedossani.

7 kommenttia:

 1. Thilenin Junnuahan oli tuossa Suomalaiset kuvasarjat 1900-1945-teoksessa. Se oli mielestäni hyvinkin kömpelön oloista. Näitä Vesannon Junnuja en ole lukenut, mutta Saku Sämpylä on hyvä.

  VastaaPoista
 2. Saku Sämpylä ansaitsisi oman albumin!

  VastaaPoista
 3. Onko Poika Vesanto Suomen Geo Mc Manus? Ainakin yksi kautta aikojen parhaita suomalaisia sarjispiirtäjiä...

  VastaaPoista
 4. Junnu- sarjikseenhan liittyi jo myös erilaisen oheistavaran myyntiä - mm. Junnu -juomalaseja kaupattiin Suomen kuvalehdessä ennen joulua. Junnu nähtiin myös elävänä autoilemassa Helsingin kaduilla 20-luvulla.

  VastaaPoista
 5. Ei muuta kuin Junnu-pöytäaseita ostamaan... Junnulla oli tosiaan oheistuotteita ihan moderniin malliin.

  VastaaPoista
 6. Todentotta, Löysin itseltäni tuon mainoksessa olevan syvän Junnulautasen. Näkyy olevan Suomen Kuvalehden mainoksessa samassa pakkauksessa mukin kanssa oikean puolisissa kuvissa.

  VastaaPoista
 7. Taitaa olla pieni aarre hallussasi! En usko, että noita Suomesta enää kovin monta löytyy. Pidä hyvin...

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: