22. marraskuuta 2007

HALVA-lakritsia (1966)

Pojat lakritsipiippua imemässä... Ennen toteutettiin porttiteoriaa makeisista tupakkaan todella tehokkaasti. Lapsille oli tarjolla myös lakritsisavukkeita, jotka olivat kopioita aikuisten tupakoista. Täytyy myöntää joskus kyllä itsenikin tuoneen lapsilleni tuliaisina laivamatkalta lakritsipiippuja. Ne ovat niin kivoja!

Meillä on HALVA-lakritsia!

8 kommenttia:

 1. Se lakritsi niissä tupakan näköisissä pötkylöissä ei muistaakseni ollut kovin hyvää, maistuikohan se salmiakille?

  VastaaPoista
 2. En muista koskaan nähneeni lakritsi tupakkaa, mutta suklaatupakat muistan. Askin näyttivät aidoilta, vaikka merkit olivat keksittyjä. Suklaa paperin sisällä maistui.. no, paperilta.

  VastaaPoista
 3. Ne tupakat olivat onttoja ja lakritsi jotenkin sitkaan pahvimaista. Monet söivät myös lakritsin mukana tupakkapaperinkin! Ainakin Chesterfieldiä sai tällaisena makeistupakkana. Oliko muita merkkejä?

  VastaaPoista
 4. Olen aikoinani kannattanut tällaista poliittista epäkorrektiutta:
  http://www.tommcmahon.net/images/acmel2.jpg

  Näitä sai 1978 vielä Huonolastakin Tommolan kioskilta, mutta ei ne tosiaan olleet minkään makuisia. Kyseinen huijaus oli italialaista valmistetta.

  VastaaPoista
 5. Lakupiippuja ovat lapsenikin hyvällä halulla nauttineet, mutta lakutupakkaa eivät ole saaneet maistaa. Tupakan laku oli tosi sitkeätä niin että suupielistä valui mustaa... Mutta hyvää se oli, minusta ainakin ja tosiaan vähän salmiakin makuista ja jotenkin karheaa olemukseltaan.

  VastaaPoista
 6. Lakritsipiippuja oli sitkaita, vanhoja, mutta tuore sellainen oli maultaan vertaansa vailla. Se oli pehmeä, hädin tuskin kädessä pysyvä, suussa sulava. Punaiset nonparellit(?)hohkasivat piipun päällä. Ja lakritsi (onko muuten oikea sana lakritsa vai lakritsi?)oli makoisaa.

  VastaaPoista
 7. Aaah, tuo tupakkalaku aiheutti mukavasti hämminkiä vanhemmissa ihmisissä, kun 10-12 vuotias kulki se huulissaan ympäri kartsaa!

  VastaaPoista
 8. Minä taas muistan pitäneeni Acmel lakritsitupakoista. Askissa oli kymmenen onttoa lakupötköä tupakan näköisellä paperilla päällystettynä.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: