10. marraskuuta 2007

Kenen piirros?

Löysin divarista tämän kiehtovan vesiväritetyn alkuperäispiirroksen (eurolla). Näyttää jonkin tarinan kuvitukselta. Mitä kuvassa oikein tapahtuu? Tunnistaako joku piirtäjän? Signeerauksesta on suurennos alhaalla. Päiväys näyttää olevan 5.8.1936.

5 kommenttia:

 1. Joku myy metsässä valokuvia pöntöstä... veikkaisin että kyse on tirkistyskaapista ja aihe on rivo. Kissan pystyssä oleva häntä olisi siis jonkin sortin symboli. Mene ja tiedä silti.

  VastaaPoista
 2. Minä ajattelin, että kyse olisi kiertävästä valokuvaajasta, joka esittelee otoksiaan... Mutta en kyllä tiedä olisiko tuon näköinen kamera olemassa? Ellei peräti jonkinlainen posetiivi? Minkähän näköisiä varhaiset pikakamerat oli, ja oliko niitä Suomessa? Juuri katselin vaan Buster Keatonin Kameramies-leffan, ja siinä Buster ottaa tin type-kuvia, eli jonkinlaisia pikavalokuvia. Laite ei kyllä muistuta tuota laatikkoa.

  Piirros vaikuttaa kohtuullisen hyvältä, mutta saattaa kyllä olla ihan harrastelijankin työtä.

  Olisiko tuohon aikaan tuhmia kuvia esitelty naiselle? Kuvan tarkoitusta toki voi vain arvailla.

  VastaaPoista
 3. Eivätkö posetiivarit tavanneet myydä onnenlehtiä? Siinä mielessä tuo jälkimmäinen tulkinta vaikuttaisi oikealta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos arvailuista. Tuo posetiivari ja onnelehdet -teoria on varmaankin todennäköisin.

  Voisivatko nimikirjaimet olla EK, Eila Koskinen (myöhemmin Kaustia). Hän oli hyvin tunnettu kuvittaja. No joo, kunhan arvailen.

  VastaaPoista
 5. Minusta signeeraus on K.H. eikä vuotta ole merkitty. Mutta voi kyllä olla että tuossa lukee "36". Itse katsoin sitä ensiksi että se on hoo. Onnenlehtitulkinta kuulostaa järkevältä, ainakin järkevämmältä kuin se minun. Muistan vain Muumi-sarjakuvista sen, jossa Muumit katsovat tirkistyskaappiin ja aiheena on "Mitä palvelijatar näki". Useissa vanhoissa pornokuvissa on vastaavia ideoita.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: