22. elokuuta 2007

Ansa Ikonen (1936)

ANSA IKONEN 'VAIMOKE'-
FILMIN NUORENA SANKARITTARENA
VALOK. SUOMI-FILMI

Kansi: Elokuva-Aitta n:o 6/1936

Hilja Valtonen on taas nousussa. on sielläkin kerrottu ja keskusteltu Valtosesta. Täytyy sanoa, että luulin Miehekkeen olleen jatkoa Vaimokkeelle, mutta jatko-osa olikin nimeltään Neekerityttö peilaa.

10 kommenttia:

 1. Huh, Ansa Ikosta en ole koskaan sietänyt. Hänen äänensä ei vain sovi korvilleni, ei vaan.

  VastaaPoista
 2. Ansan äänihän helisee kauniina.

  VastaaPoista
 3. Eikös Ansa ollut alunperin koulutukseltaan musiikinopettaja vallan?

  VastaaPoista
 4. Nimenomaan...helisee :(

  VastaaPoista
 5. Ansa Ikosen äänessä ei ole niin mitään vikaa! Se on juuri yhtä hieno kuin hänen näyttelijänprofiilissaan kaikki muukin. Vaimoke on muuten yksi hänen parhaita leffojaan.
  Mieheke oli suoraan elokuvaksi kirjoitettu jatko Vaimokkeelle, vaikka siinä eri henkilöt seikkailevatkin. Ansan piti olla pääroolissa, mutta hän halusi lähteä Moskovan matkalle, joka sitten peruuntui. Näin Ansalle ei tullut sen enempää matkaa kuin rooliakaan, jonka vei Tuulikki Paananen.

  VastaaPoista
 6. Saapiko esittää tukensa Susupetalille? Pelkkä muistikuva Ansan äänestä alkoi riipiä, kun näin tuon kommentin. Siinä on jotain viiltävää, mitä korva ei tahdo kestää.

  VastaaPoista
 7. Ansan puolustukseksi täytyy sanoa, että vanhojen Suomi-filmien äänentoisto ei ehkä pystynyt hänen heläjävää helkkäilyään toistamaan kunnolla.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos, Varapygmi, aloinkin jäädä täällä vähemmistöön:)

  Minuakin riipii ja karmii. Heläjää liian kovana ja sävyttömänä.... kivittäkää vaan:)
  Ehkä sen aikainen äänitystekniikka ei tee oikeutta Ansan äänelle, ja siinä tapauksessa ihmettelen vielä enemmän Ansan äänen ylistystä...

  (poistin edellisen yritelmäni, koska siinä oli niin paljon kijroituvihreitä:))

  VastaaPoista
 10. Voipi tosiaan olla, että yläpää kärsi entivanhaan herkemmin ja oli altis särkymään, kun taas matalat äänet soivat muinaislevyiltä moukevasti.

  Olen kuunnellut hiljattain Louis "Satchmo" Armstrongin 30-luvun tuotantoa, joka vaikuttaa mielikuvaan, sillä mikit voivat olla samantapaisia. Trumpettikin kaikaa toki hienosti, vaikka se aika ylös ylettää.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: