12. elokuuta 2007

Rikostutkintaa televisiossa

Jos television rikossarjan päähenkilö on kiinnostunut sarjamurhaajista, voidaan olla täysin varmoja siitä että aivan lähialueilla alkaa riehua mielipuolisia sarjamurhaajia vähän joka nurkan takana (Murha mielessä).

Sen sijaan jos erityisen pätevä ylikomisario (Morse) nimitetään virkaan jonnekin hyvin rauhalliselle alueelle (Oxford), kaikki alkavat yhtäkkiä hulluna murhata toisiaan vaikka ko. maailmankolkassa ei siihen mennessä olisi tehty ensimmäistäkään väkivaltaista hengenriistoa.

Samaten on syytä varoa palkkaamasta vaikkapa matemaattista neroa rikostutkinnan konsultiksi, koska silloin kaikkien koulunsa kesken jättäneiden kulmakunnan konnien älykkyysosamäärä nousee radikaalisti ja he alkavat käyttää monimutkaisia algoritmeja rikoksissaan tahi jättävät nerokkaita numerokoodeja rötöspaikoilleen johtolangoiksi (Num3rot).

Suosittelisin, että rikostutkijoiksi palkattaisiin mahdollisimman tumpeloita kavereita. Ja että kaikenlaisten erikoisyksiköiden (erityisesti terrorismiin tai biologisiin sodankäyntiin liittyvien) perustaminen lopetettaisiin heti. Sellainen on suorastaan vaarallista.

2 kommenttia:

  1. Monk on hyvä. Sarja on surkea.

    VastaaPoista
  2. Monkissa parhaita jaksoja ovat ne "mahdottomat murhaajat"... Murhia ovat tehneet koomapotilas, jättimäisen lihava, invalidi jne.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: