24. elokuuta 2007

Kino Kyöpeli ja muuta katsottavaa

Kino Kyöpeli on ollut sateisten kesäiltojen ilo. Tämän televisiokatsojan mieleen on jäänyt lähtemättömästi Boris Karloffin ilme Kauhujen talossa (Bedlam, 1946) hänen havahtuessaan hereille muurin sisällä juuri samalla hetkellä, kun mielisairaalan asukit nostavat viimeistä kiveä paikoilleen ennen seinän umpeen muurausta.

Tänä iltana on tiedossa lisää film noir -jännitystä: Kaulakorun kahleissa (The Locket). Elokuvan ohjannut John Brahm teki myöhemmin töitä televisiolle, varsinkin sarjaan Alfred Hitchcock esittää (joka on täyttänyt tallentavan digiboksini kiintolevyä nopeammin kuin olen ehtinyt jaksoja katsoa).

Ja Kyöpeli-leffan kanssa (tietenkin!) lähes samaan aikaan näytetään TV2:lla Sidney Lanfieldin film noir -vaikutteinen dekkarilänkkäri Läntinen linnake (Station West). Televisiotarjonnassa alkaa olla suorastaan runsauden pulaa. Ai niin, Liskojen yö näkyy tulevan FST5:lla lauantaina, sunnuntaiyönä onkin sitten Nelosella vuorossa Martin Scorsesen aivan loistava Sudenpesä. Kaiken lisäksi digiboksini kiintolevyllä odottavat vielä katsomistaan Fellinin Vetelehtijät ja John Fordin Hyökkäys erämaassa.

Ja lehtien yleisönosastoilla valitetaan, kun televisiosta ei ole tule ikinä mitään hyvää. Höh!


PS. En tiedä mistä se johtuu, mutta heti kun RKO Radio Picturen pyörivä maapallo ja salamoiva linkkitorni ilmestyy ruutuun elokuvankatselutunnelma (hieno yhdyssana!) nousee heti.

PPS. Blogispotin Blogihakemisto on avattu! Käykää lisäämässä sinne bloginne. (Vaatii rekisteröinnin käyttäjäksi.)

5 kommenttia:

 1. Kerroit liian myöhään! Pitäisi olla jo pari törpöttelypäivää takana, että saisi autenttisen katselukokemuksen Liskojen yöhön.
  Hyökkäys erämaassa oli elämys joskus alkukesällä, varsinkin kun se Lucky Luke -versio Postivaunut oli koltiaisena suosikki.

  VastaaPoista
 2. Ihan älyttömän hyviä leffoja tulee telkkarista jatkuvalla syötöllä. Jotenkin vain tuntuu, että ne jäävät kauhean vähälle huomiolle tositv:n ja televisiosarjojen rinnalla.

  Liskojen yö on jäänyt suorastaan sanonnaksi suomenkieleen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas vinkistä, olisi tuo mainio Station West päässyt livahtamaan ohi. Kyllä yksi lisäkerta tekee aina hyvää.

  VastaaPoista
 4. Ylen elokuvatarjonta on kiitos Teeman nykyisin tosiaan häikäisevää. Syyskuussa alkaa Aki Kaurismäen valitsema klassikkosarja, jota seuraavat kaikki ne Alan Laddin tähdittämät rikoselokuvat, joiden näkemistä olen odottanut kieli pitkällä.

  Ja jotta tallentava digiboksi kävisi kuumana, niin nyt saa kolmeksi viikoksi ilmaiseksi Viasatin elokuvakanavat, joista Classic esittää todellisia helmiäkin. Viikon kuluttua tulossa John Frankenheimerin Toukokuun seitsemän päivää http://www.imdb.com/title/tt0058576/ jonka näkemistä olen myös todella odottanut, olihan se JF:n seuraava elokuva loistavan Mantshurin kandidaatin jälkeen.

  250 gigan levy alkaa käydä ahtaaksi.

  VastaaPoista
 5. Tuo Viasat näkyy kaiketi vain kaapelitalouksissa? Hassu sana muuten tuo kaapelitalous.

  Ja meikäläisen kiintolevy on vain jotain sata gigaa! Digiboksini on ikivanha, ainakin jo vuoden...

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: