21. elokuuta 2007

Kivikasvot (1973)

"Harmittomat Kivikasvot" hymyilevät leveästi Katso-lehden kannessa n:o 6/1973.

Erityisen hyvin muistan ohjelmasta Dolivon ja Fredin Ohukainen ja Paksukainen -pastissit, jotka taisivat olla (melkein) yhtä hyviä kuin alkuperäiset. Mieleen on jäänyt myös Fredi laulamassa kappalettaan "Avaa sydämesi mulle", kirurgina leikkauspöydän ääressä... pöhköä, mutta hauskaa.

Kaverit muuten heittävät yhä keikkaa. Tankeros love!

6 kommenttia:

 1. Laurel ja Hardy -lämmittelyt sekä Tankeros Love ovatkin Kivikasvojen kestävintä antia, sen saattoi todeta kun katseli sarjasta koottua dvd:tä. Kunnianhimoisempia, joskaan ei välttämättä kovin onnistuneita produktioita olivat Kivikasvojen 1980-luvun alun kauhu-, gangsteri- ja rillumarei -aiheiset parodiat.

  VastaaPoista
 2. Dolivo Draculana aiheutti kyllä monelle tenavalle pahat painajaiset!

  VastaaPoista
 3. Itselleni jäi kauhuspesiaalista mieleen laulu Öiset fobiat.

  VastaaPoista
 4. Kivikasvoista juontui mieleen, että miksi MTV panttaa vanhoja suosikkiohjelmiaan toisin kuin Yle, joka esittää hienoa arkistokamaa. Kivikasvot saa kyllä dvd:llä, mutta ajattelin lähinnä niitä Ismo Sajakorven jännitys/kauhusarjoja, jotka ainakin silloin joskus tuntuivat tosi hyviltä. Luulisi katsojia riittävän myös Simpauttajalle ja muille Maikkarin hyville tv-elokuville.

  Tässähän voisikin kysyä, mitä vanhoja tv-ohjelmia haluaisitte nähdä uusittavan. Omalla listallani on Sajakorven sarjojen lisäksi sellainen kuin Pidättekö ostereista, josta en muista muuta kuin monen yön painajaiset sen yhden jakson jälkeen, missä pakastimesta löytyi ruumis.

  VastaaPoista
 5. Sherlokit, Soittorasia jne., mielelläänhän niitä vanhoja sarjoja katselisi. Pakastimesta löytynyttä ruumista taisi näytellä Ossi Ahlapuro.

  VastaaPoista
 6. Ei ainakaan Soittorasiaa. Muistan, kuinka salaviestin kirjoittaminen seitsemällä nuottiaakkosella oli minusta käsittämättömän epätoimiva ja epäuskottava aivoitus jo silloin 1970-luvulla. Vaikka 10-vuotiaana tenavana olinkin periaatteessa innokkainta salajuonitarinoiden kohderyhmää, niin jotain tolkkua sentään. Myöhemmin kyllä keksin, mikä tarkoitus oli sillä kohtauksella, jossa joku sihtailee bikinimuijaa kiikaritähtäimen läpi eikä edes ammu, mutta sillä tarkoituksella ei ollutkaan mitään tekemistä juonen kanssa.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: