6. elokuuta 2007

Elävät torpedot (1945)

Poikien seikkailuromaanissa Elävät torpedot ollaan kesälomalla Lauttasaaressa, sillä "niin suuressa määrässä kuin Lauttasaari olikin suurkaupunkilaistunut, oli siellä vielä idyllisiä paikkoja, joissa saattoi viettää kesää kuin maalla konsanaan."

Poikien sininen sarja 8.
Jori Tervanto: Elävät torpedot (Kansankirja 1945, 2. painos)
Kansi: Ami Hauhio

Takakansiteksti:
Kamreeri Hongiston kaksoispojat Jorma ja Jaakko olivat yökalassa luodolla. Kun he aamulla heräsivät, oli heidän veneensä kadonnut, ja heille alkoi tapahtua vielä paljon jännittävämpiäkin asioita, sillä kyllä joutuminen salakuljettajien sukellusveneen roistojen vangiksi ja esiintyminen elävänä torpedona karmisi kenen tahansa selkäpiitä.
- Kaikkein kiperimpiä kohtauksia emme ollenkaan mainitse, ettei lukija etukäteen säikähtäisi. Sensijaan teemme sen paljastuksen, että lopuksi kukin saa ansionsa mukaan eikä kenenkään tarvitse jäädä ihmettelemään, miksei "Jokamiehen tavaratalon" apulaisjohtaja antanut pidättää myymälävarasta ja miksi hän myi liian hyvää tavaraa halvalla.
Pulpetti tietää kertoa, että Jori Tervanto oli oikealta nimeltään Selim Tapola ja että hän toimitti suomalaista pulp-lehteä Sormenjälki.

1 kommentti:

  1. Selim Tapola kirjoitti myös paljon rikosnovelleja eri lehtiin vielä 70-luvulla. Hän työskenteli ilmeisesti varsinaisesti kiinteistöalalla, sillä omalla nimellään hän julkaisi pari alan opasta. En tiedä hänestä muuten mitään, ehkä hän on sukua makkaraperheelle?

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: