18. elokuuta 2007

Bourne ei ole uusi Bond

Jason Bourne on uusi Bond, toitottavat arvostelut. No joo... Jasonilla ei ole muuta yhteistä Bondin kanssa kuin että molemmat ovat agentteja. (Bondista on keskusteltu PopuLAARIssa).

Medusa-sarjan elokuvilla on sen sijaan paljonkin yhteistä vainoharhaisten takaa-ajoelokuvien kanssa, joissa päähenkilö on usein menettänyt muistinsa tai hänen identiteettinsä on varastettu. Vaarallisella romanssilla tai Maratoonarilla on enemmän yhteistä Bourne-elokuvien kanssa kuin Bondilla.

Kaiketi tämä on ns. meemi, joka leviää mediassa kulovalkean tavoin. Googlen uutispalvelu on hyvä keino näiden "mediavirusten" seuraamiseen. Haku: jason bourne james bond.

PS. Matt Damon yrittää itse hentoisesti väittää vastaan: Bourne is no Bond ja Damon: Bourne is ‘the opposite of James Bond’. Turhaan.


Jason Bourne: All Three CutsPS. Matt Damon Minority Reportissa!

2 kommenttia:

  1. Ei ole Bourne Bond, vaan on paljon parempi. Ei tule mieleen toista yhtä kuumeista äksön-elokuvaa kuin tämä kolmas. Ellei sitten kakkonen. Harmi, ettei Paul Greengrassia löydetty tekemään jo ykköstä, joka on asteen tavanomaisempi takaa-ajotarina.

    Elokuvan loppupuolella tulivat mieleen Dick Cheneyn sanat 9/11:n jälkeen: terrorismin vastaisessa taistelussa on mentävä pimeälle puolelle.

    VastaaPoista
  2. Pimeä puoli tuntuu hiljalleen voittavat. Nyt tarvittaisiin ihka oikeita, puhdassydämisiä jediritareita...

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: