9. joulukuuta 2006

Meistä tulee marsilaisia

Vesinoro marsilaisessa kraaterissa?
Kuuluisa tieteiskirjailija Ray Bradbury on innoissaan Nasan lupaamasta kuuaseman rakentamisesta. Mutta visionääri Bradburyn kuvitelmat (Fox News) ulottuvat vielä kauemmas.

Siellä on ehkä jonkinlaista elämää. Emme voi olla varmoja.

Me viemme elämämme Marsiin. Meistä tulee marsilaisia, se on tulevaisuutemme. Toivon olevani elossa sinä päivänä, kun laskeudumme Marsiin ja meistä tulee marsilaisia. Meidän ei olisi pitänyt käyttää avaruussukkulaa viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana. Meidän olisi pitänyt jäädä Kuuhun. Olemme viivytelleet.

Marsissa virtaa ehkä vesi, mutta tärkeämpää on suonissamme virtaava veri ja rinnoissamme sykkivä sydän. Minä olen vienyt elämän Marsiin. Jos olette lukeneet 'Marsin aikakirjat', tiedätte kirotun hyvin, että Marsissa on elämää.

Ray Bradbury jatkaa Stephen Hawkingin viitoittamalla tiellä (ks. Star Trek on tulevaisuutemme!). Mukavaa vaihteluahan tämä toisi ihmiseloon, jos suurvallat lopettaisivat sotimisen ja valtapelit ja keskittyisivätkin sen sijaan johonkin rauhanomaiseen koko ihmiskuntaa hyödyttävään suurprojektiin, avaruuden valloittamiseen. Rahoittamiseen riittäisivät muutaman vuoden asevarustelubudjetit...
Tänä iltana (9.12.) näkyjä Marsin matkasta vuodelta 1955 (TV2 00:00 - 01:20): Avaruuden valloitus.

Copyright by Paramount Pictures

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: