21. joulukuuta 2006

Putin huolestunut Suomesta

SUOMEN TULEVAISUUS HUOLESTUTTAA PUTINIA

Venäjän presidentti Vladimir Putin toivoo, että raittiusliike Suomessa vahvistuisi vielä tasavallan presidentti Tarja Halosen kaudella. “Ei pelota, mutta huolestuttaa", Putin arvioi Suomen tilannetta Uudessa Suomessa julkaistussa haastattelussa.

Valta Suomessa vaihtuu vasta vuonna 2012, jolloin Halosen toinen kausi presidenttinä päättyy. Putin vihjaa haastattelussa siihen, että Suomi on hyvin presidenttivaltainen valtio.

“Tulevaisuus riippuu siitä, miten kansalaisyhteiskuntaa ja oikeusvaltiota pystytään vahvistamaan ja valtaa kyetään jakamaan laajemmalti ja rakentamaan raittiimpaa Suomea", Putin sanoo haastattelussa.

“Ei toki ole järkevää kasata kaikkia Suomen ongelmia Halosen harteille. Suomen humalahakuisuudesta on silti syytä olla huolestunut", Putin sanoo.

Venäjän ja Suomen välisistä kahdenvälisistä suhteista Putin huomauttaa, että “Venäjän ongelmat kännäävän Suomen kanssa ovat kuitenkin varsin vähäiset, kun katsotaan kaikkia Suomen rajamaita pohjoisesta etelään".

________


Tämä on satiirinen pilamukaelma Tarja Halosen huolestuneesta Venäjä-lausunnosta. Joskus on terveellistä kääntää asetelmat nurinpäin - silloin huomaa helposti, millä asenteella puhutaan... Inspiraation sain Lehdestä.

2 kommenttia:

  1. Oikein hauska teksti. :) Käytän sarjakuvissani paljon tuota asetelmien kääntämistä. Esim Z-lehteen tulevissa stripeissä nauretaan homofobialle heterofobian avulla.

    VastaaPoista
  2. Ja huumorilla asiat menevät usein muutenkin paremmin perille.

    Hei, Riku ja Tipu on tosi hauska!

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: