29. joulukuuta 2006

Meidän jengi (1932)

Our Gang (myös nimellä The Little Rascals) oli hyvin suosittu mykkäfilmisarja, jota Suomenkin televisiossa on joskus näytetty (muistaakseni nimellä Meidän jengi) ja ilmeisesti aikoinaan ennen sotia myös elokuvateattereissa.

Ao. kuvassa jengi toivottaa Tosikertomuksia-lehden lukijoille hyvää uutta vuotta. Ai niin, koiran nimi oli Pete the Pup.

Our_Gang
Elokuvan nuorinta väkeä
Filmiin kuuluu aika joukko lapsiakin, jotka suurella palkalla "pelleilevät" kansalle. Tässä joukko alaikäisiä toivottavat Teille hyvää uutta vuotta 1933.


Tosikertomuksia_52_1932 Nuorenparin_elamaa_1932
Kansi: Poika Vesanto - Sarjakuva: Eeli Jaatinen
[klikkaa kuvat isoiksi]

Tosikertomuksia-lehden numeroon 52/1932 kannen on tehnyt Poika Vesanto. Hyväntuulisessa kuvassa muut nuorukaiset pilkkaavat ja taputtelevat vahingoniloisena päähän suksilla kaatunutta itkua tihruttavaa toveriaan. Takakannessa on Eeli Jaatisen sarjakuva Nuorenparin elämää. Jaatinen käyttää hyvin modernisti panoraamaruutuja, sama kuva siis jatkuu ruudusta toiseen. Ks. myös Kertomuksia n:o 3 (1933).

2 kommenttia:

  1. Our gang-riiviöt ovat aika...kaameita. Riiviöitä. Hyllystä löytyy yksi video edesottamuksia, muistaakseni vielä järkyttävä väritetty filmi...

    VastaaPoista
  2. Joo, eivät kovin korrekteja. Mutta sarjaa pidettiin aikoinaankin edistyksellisenä sen takia, että etnisesti erilaiset lapset leikkivät siinä yhdessä.

    Nuo uudelleen värityt filmit ovat jotenkin - turhia.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: