10. joulukuuta 2006

Taulutelevisio vai ei?

Taulutelevisiot kuluttavat valtavat määrät sähköä, ja varsinkin plasmanäytöt. Jos kaikilla on kohta sellaiset seinillään, vaikutus on sama kuin jos olisi joka ilta saunailta ja kiukaat kuumina. Kuudes ydinvoimala siinä tarvitaan... Ja näytöt vain kasvavat koko ajan suuremmiksi ja suuremmiksi, myös sähkönkulutukseltaan.

Do flat-screen TVs eat more energy?

Big screen

Television screens are getting bigger... and so are electricity bills


Lähde: BBC NEWS UK Magazine Do flat-screen TVs eat more energy?

Vaan kuinka upeata olisikaan katsoa yo. kaltaiselta "screeniltä" Minority Reportin tai Paycheckin kaltaisia science fiction -elokuvia, joista olen intoillut blogissani. Haluanko medianautintoja vai pitäisikö minun kuluttajana tehdä selkeän eettisiä, vihreitä valintoja?

Entä jos ensi vaaleissa vain äänestän taas vihreitä (hoitakoot hommat kuntoon!) ja ostan sitten sen taulutelevision...

5 kommenttia:

 1. Miten olisi VEIVATTAVA taulutelevisio? =D

  VastaaPoista
 2. Tai kuntopolkupyörägeneraattorilla toimiva... Sotke, sotke, vaimo huutaisi, Frodo aikoo juuri heittää sormuksen tulivuoreen... kyllä se kohta loppuu.

  VastaaPoista
 3. Miksei tällaisia ole muuten tarjolla? Yhteisöllisyys lisääntyisi kun itse vaikuttaisi katsomiskokemukseen. Tosin rankan työpäivän jälkeen voisi olla rasittaavaa polkea dynamoa...

  Tästä tuli mieleen että 60-luvulla viihdytimme mummolassa serkkuni kanssa itseämme pyörittämällä sormella savikiekkoja kun soittimen mekanismi ei suostunut ottamaan vetoa vastaan kammesta. Serkkuni tykkäsi "Suklaasydämestä" ja mä Annikki Tähden "Kuningaskobrasta":D

  VastaaPoista
 4. Ei se taulutelevisio nyt sentään saunakiuasta vastaa energiakulutukseltaan. Varsinkin uusimmat mallit kuluttavat vähemmän kuin vanhat. Toki iso televisio vie enemmän virtaa kuin pieni. Plasma tv:sta kannattaa katsoa tummia elokuvia koska näyttö sammuu mustista kohdista ja kuluttaa näin vähemmän energiaa, ihan vaan näin käytännöllisenä vihreänä vinkkinä.

  VastaaPoista
 5. Hyvä huomio, Gill. Tuossa BBC:n jutussakin mainittiin, että uusimmat mallit kuluttavat jo selvästi vähemmän energiaa kuin ne sähkösyöpöt vanhat mallit.

  Helpointa sähkön säästämistä on sulkea laite kokonaan pois standby-tilasta, ainakin yöajaksi.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: