13. syyskuuta 2008

Pyhimys-sarjakuvalehti (1976)

Pyhimys-sarjakuvalehti 13/1976

Pitkään sen jälkeen, kun Pyhimys-televisiosarja oli Suomen televisiossa jo päättynyt, ilmestyi Pyhimys-sarjakuvalehti (1970-1984). Vaikka Pyhimyksellä oli monta piirtäjää, hahmon näköisyys oli peruja Roger Moorelta. Moore oli tuolloin myös James Bond -elokuvien tähti, joten sillä siivellä Pyhimys-lehtikin varmaan menestyi.

Pyhimys-sarjakuva

Lehden kakkossarjat olivat melkeinpä parempia kuin itse pääsarja. Numerossa 13/1976 seikkaili Mike Martin vastassaan hullu Septimus Creech, joka sai herätettyä vahahahmonsa eloon. The Waxer -sarja oli brittiläinen ja ilmestyi Lion-lehdessä 60-luvulla. Piirtäjinä olivat Reg Bunn ja Massimo Belardinelli.

The Waxer, Mike Martin seikkailee

Samaisessa lehdessä seikkaili myös Larry Trenton. Sarjakuvan päähenkilöt ovat liioitellun brittiläisiä, ja päähenkilön esikuva on helppo huomata: David Niven. Larry Trenton on argentiinalaista perua, ja se ilmestyi D'Artagnan -lehdessä.

Larry Trenton on kuin David Niven!

Sarjakuvat lienee haalittu sieltä, mistä halvimmalla on saatu, mutta näin ajan kultaamina niissä on oma nostalginen viehätyksensä. Pyhimyksillä ei ole keräilyarvoa ja antikvariaateissa niiden hinta on 0,50-2,00 euroa.

2 kommenttia:

  1. Taatusti Pyhimystä myytiin Bondilla, mutta kyllähän tv-sarjakin loppua kohti "bondistui" kovasti. Moni tarina oli kuin köyhän miehen Bond ja monia Bondeista tuttuja näyttelijöitä oli sivuosissa.

    Tuli vaan mieleen, kun noita Sarja-kanavalta katsoin ehkä kolmisenkymmentä jaksoa.

    VastaaPoista
  2. Ne Pyhimys-sarjan ensimmäiset mustavalkoiset jaksot ovat ehkä lähinnä Charterisin kirjojen tunnelmaa.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: