3. syyskuuta 2008

Google Chrome Beta on nopea!

Google Chrome Beta on nopea, siis todella nopea! Ero muihin selaimiin on hätkähdyttävä. Kyseinen ominaisuus on selaimen ergonomiaominaisuuksista varmaankin se tärkein.
Ladatessani Betan oletuskieli näköjään valittiin automaattisesti puolestani, sillä selvää suomen kieltä oli kaikissa asetusikkunoissa.

URL-osoitteen syöttö on niin intuitiivista ja avustettua, että käyttäjä hämmästelee tosissaan Chromen "tekoälyä." Kokeilkaa!

Bloggerin käyttö Chromella sujuu oikein mukavasti. Tosin editointitilassa ei pysty siirtämään kohdistusta kuvaan hiirtä klikkaamalla. Tätä ominaisuutta käytän usein, sillä editorin keskitä-painikkeella saa kuvan omaksi kappalekseen. Tällöin kuvatekstin lisääminen kuvan alle käy näpsäkästi, kun tekstin kirjoittaa ennen p(aragraph)-tagia.

Bloggerin linkki "tarkastele blogia uudessa ikkunassa" ei myöskään toimi vaan linkki avautuu samassa ikkunassa. Chrome ei näytä myöskään muistavan sisäänkirjautumista Bloggeriin, jos avataan kokonaan uusi selainikkuna.

Blogispotti-palvelun käyttö onnistui moitteetta.

Chromen ulkoasu on miellyttävän hailakka ja siisti. Erityistä painoa on laitettu myös tietoturvaominaisuuksiin ja niiden helppoon muokkaukseen. Verkkopankkia en silti vielä tällä selaimella käyttäisi, ennen kuin betasta on päästy tuotantoversioon.

Hotmail-verkkoposti varoitteli, että minun pitäisi päivittää selaimeni uudempaan. Mutta hyvin sekin toimi, ja nopeasti. 

Kirjasimet ja kielet -ikkunaan joku on kirjoittanut oletuskoodauksen otsikoksi Voi hitsi! Heh!


Selaus-tietojen poistaminen on sekin hyvin helppoa.

PS. Ja tästäkin selaimesta löytyy incognito-selausikkuna jälkiä jättämättömään netin "henkilökohtaiseen" käyttöön...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: