3. syyskuuta 2008

Hota (1934)

HOTA-pulveri poistaa tuskan ja kuumeen.

Hotaa mummut yrittävät varmaan vieläkin apteekista ostaa, niin tunnettu lääkemerkki se aikoinaan oli. Mutta ei se pelkää pulveria ollut, löytyi sitä linimenttiäkin.

HOTA käy käsiksi pahan alkujuuriin.

Mainokset ovat vuodelta 1934.

5 kommenttia:

 1. Huvittaa tuo mainoksen "vaaraton Hota-pulveri". Vielä 50-luvullahan Hota ilmeisesti sisälsi jotakin amfetamiinin johdannaista, ja pulveriin jäi oikein tehokkaasti koukkuun. Sittemmin Hotan koostumusta muutettiin.

  VastaaPoista
 2. Parantaa reumatismin!!! Ennen ei oltu turhan vaatimattomia noissa lupauksissa.
  YLE:n Elävässä arkistossa on muuten huikea piirretty Hota-mainos vuodelta 1961.
  http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=5&ag=102&t=57&a=356

  VastaaPoista
 3. Jos nappasi flunssaan Codesan-yskänlääkettä ja Hota-pulveria päälle, niin siinähän sai sitten opiaattia ja spiidiä samalla kertaa!

  VastaaPoista
 4. Hih! Ilmankos tuffani (äitini isä) otti joka ikinen päivä yhden Hota-pulverin siitä viikatusta paperista. Ehkä siinä töhnässä oli hänen pitkän ikänsä salaisuus...

  Olen näköjään niin vanha, että muistan hyvin Hota-salvan kammottavan hajun ja sen ellottavan koostumuksen. Salva kyllä lämmitti hetimiten kasvamista särkeviä sääriäni.

  Särkevään korvaan sitä ei sentään tungettu, vaan silloin äiti otti lusikallisen vetysuperoksidia, lämmitti sen tulitikulla ja kaatoi muitta mutkitta korvakäytävään. Opein aika pian olemaan valittamatta korvasärkyä!

  VastaaPoista
 5. Hota oli 50-60-luvuilla ainakin Outokumpu Oy:n eri kaivpaikkakunnilla kaivosmiehilleen tarjoama virkistyspulveri. Se helpotti maanalais toimintoja; lievitti päänsärkyä ja piristi muutenkin. Tapana oli tarjota kylällä kaverin kohdatessa pulverilippu - vähän niinkuin tupakki.

  Paketissa oli intiaanin kuva ja teksti: "Ota Hota koko kota".

  Hotan ohella 50-luvun johtava päänsärkylääke oli Pervitin. Samalla nimellä Saksan armeija jakoi amfetamiinia vuosikymmentä aikaisemmin sotilailleen valvomista edellyttävissä kohteissa.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: