3. syyskuuta 2008

Hota (1934)

HOTA-pulveri poistaa tuskan ja kuumeen.

Hotaa mummut yrittävät varmaan vieläkin apteekista ostaa, niin tunnettu lääkemerkki se aikoinaan oli. Mutta ei se pelkää pulveria ollut, löytyi sitä linimenttiäkin.

HOTA käy käsiksi pahan alkujuuriin.

Mainokset ovat vuodelta 1934.

6 kommenttia:

 1. Huvittaa tuo mainoksen "vaaraton Hota-pulveri". Vielä 50-luvullahan Hota ilmeisesti sisälsi jotakin amfetamiinin johdannaista, ja pulveriin jäi oikein tehokkaasti koukkuun. Sittemmin Hotan koostumusta muutettiin.

  VastaaPoista
 2. Parantaa reumatismin!!! Ennen ei oltu turhan vaatimattomia noissa lupauksissa.
  YLE:n Elävässä arkistossa on muuten huikea piirretty Hota-mainos vuodelta 1961.
  http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=5&ag=102&t=57&a=356

  VastaaPoista
 3. Jos nappasi flunssaan Codesan-yskänlääkettä ja Hota-pulveria päälle, niin siinähän sai sitten opiaattia ja spiidiä samalla kertaa!

  VastaaPoista
 4. Hih! Ilmankos tuffani (äitini isä) otti joka ikinen päivä yhden Hota-pulverin siitä viikatusta paperista. Ehkä siinä töhnässä oli hänen pitkän ikänsä salaisuus...

  Olen näköjään niin vanha, että muistan hyvin Hota-salvan kammottavan hajun ja sen ellottavan koostumuksen. Salva kyllä lämmitti hetimiten kasvamista särkeviä sääriäni.

  Särkevään korvaan sitä ei sentään tungettu, vaan silloin äiti otti lusikallisen vetysuperoksidia, lämmitti sen tulitikulla ja kaatoi muitta mutkitta korvakäytävään. Opein aika pian olemaan valittamatta korvasärkyä!

  VastaaPoista
 5. Hota oli 50-60-luvuilla ainakin Outokumpu Oy:n eri kaivpaikkakunnilla kaivosmiehilleen tarjoama virkistyspulveri. Se helpotti maanalais toimintoja; lievitti päänsärkyä ja piristi muutenkin. Tapana oli tarjota kylällä kaverin kohdatessa pulverilippu - vähän niinkuin tupakki.

  Paketissa oli intiaanin kuva ja teksti: "Ota Hota koko kota".

  Hotan ohella 50-luvun johtava päänsärkylääke oli Pervitin. Samalla nimellä Saksan armeija jakoi amfetamiinia vuosikymmentä aikaisemmin sotilailleen valvomista edellyttävissä kohteissa.

  VastaaPoista
 6. 情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

  A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

  免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

  情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇

  a片下載,線上a片,av女優,av,成人電影,成人,成人貼圖,成人交友,成人圖片,18成人,成人小說,成人圖片區,成人文章,成人影城,成人網站,自拍,尋夢園聊天室

  A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: