22. syyskuuta 2008

Pätkis (1956)

Seuran kannessa 41/1956 on hauska spektaakkeli: "Pätkiksessä" (Hilkka Rosola). Pätkishän oli lastennäytös, jossa näytettiin piirrettyjä (joskus nonarina, eli nonstoppina). Aikuisten ilmeet katsomossa ovat onnettomia...

Televisiossa oli myös Pätkis-niminen ohjelma, jossa näytettiin lyhytanimaatioita niin lännestä kuin idästä.

3 kommenttia:

 1. Tuosta tv-pätkiksestä (miksei niitä uusita?) tuli mieleen, että siinä oli aina ensin smurffeja, sitten tuli Disneypiirrettyjä ja Repe Sorsia ja tämmöistä. Mutta oliko siinä myös itäeurooppalaista kamaa? Sen muistan että 80-luvun alussa esitettiin myös Rosvo Rudolfia ja Tohtori Balthasaria, mutta ne eivät tainneet olla Pätkiksessä.

  VastaaPoista
 2. Pätkis taisi kokea monta inkarnaatiota. Mainostelevision ohjelma se oli. Tuliko sitä jo 60-luvulla? Monet muistavat 80-luvun version, jossa oli smurffeja.

  Ja pyörii se yhä. Sub Juniorin Pätkis näyttää tshekkilyhäreitä.

  VastaaPoista
 3. Pätkis aloitti tosiaan vanhoista tv-lehdistä päätellen jo 1960-luvulla. Tuolloin se sisälsi piirrettyjen lisäksi vanhoja lyhytkomedioita, kuten Laurelia ja Hardya. Itse muistan lämmöllä 1970-luvun Pätkiksen sitä versiota, jossa näytettiin australialaista tv-animaatiota Kuningas Artusta.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: