16. syyskuuta 2008

Naiset eivät osaa säästää (1954)

Toivottavasti en nyt menetä PopuLAARIn naislukijoita tämän mainoksen takia. Muistakaa, tämä Postisäästöpankin mainos vuodelta 1954 on aikansa kuva, heijastus menneisyysikkunassa. Mitenkähän tällaiseen mainokseen suhtauduttaisiin nykyään? Huomioarvo ainakin olisi hyvä...

Naisten säästäväisyys
tuulesta temmattua
- minä tunnen heidätMinä tunnen monia naisia, vaimoni ja tuttavieni lisäksi, mutta en ole vielä tavannut sellaista, joka olisi edes yrittänyt säästää. Koskaan ei heillä ole rahaa, vaikka sitä syytäisi joka päivä heidän käsilaukkuunsa - itse olen kyllä ollut jo monta vuotta Postisäästöpankin uskollinen tallettaja.

Postisäästöpankki - jo 1275000 suomalaisen pankki


Ks. myös Kultapossukerhon Päämajan elektroniaivot.

3 kommenttia:

 1. Hahhah, luulee tuntevansa :)

  VastaaPoista
 2. Mikään ei vedä vertoja miehiselle ylemmyydentunnolle!!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista mainoksissa on aina se, mitä jätetään sanomatta. Tällä mainoksella tuskin houkuteltiin lisää naissäästäjiä. Luulen että tarkoitus oli pelotella miehiä säästämään naismaisuuden pelossa, ja miesten suuremmat ja tasaisemmat tulot kiinnostivat varmasti enemmän pankkeja kuin kotirouvien ja työläisnaisten.

  Kun ajattelen omia isoäitejäni tuohon aikaan, niin aika vähän ylimääräistä rahaa heille käteen jäi, täysiaikaisten työpäivien jälkeen, mutta se mikä jäi myös säästettiin lapsille.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: