15. syyskuuta 2008

Petetty petturi (1944)

John Rhode: Petetty petturiJohn Rhode: Petetty petturi
Tammen jännityskirjoja n:o 5

Poika Vesanto on osannut tehdä näinkin tunnelmantäyteisen kannen: kasvoton mies! Petetty petturi (alk. The Robthorne Mystery) on John Rhoden Scotland Yard -dekkari. Takansitekstissä kirjaa mainostetaan todella sekavaksi! Brittiläisen kustantajan Collins Crime Club -sarjassa vuonna 1934 ilmestyneen kirjan alkuperäinen kansi löytyy täältä.

Verrattoman sekava väärinkäsitysten vyyhti

Lukija pääsee teoksen sivuilla kuuluisan Scotland Yardin miesten kerralla seuraamaan jännittävää huumausainekauppiaitten ajojahtia. (...) Rikolliset eivät häikäile käyttää hyväkseen mitään yhteensattumia, ja niinpä polisi joutuu tarkastelemaan niin auto-onnettomuutta ja itsemurhaa kuin maalaispappilaa tai hyvinvoivan liikemiehen kotiakin. Kun jutun päähenkilöinä lisäksi ovat eräät kaksoisveljekset, joista toinen yllättävissä olosuhteissa kuolee, on lukija loppuun asti ymmällään asian oikeasta laidasta kuin hänen oppainaan olevat kekseliäisyydestään ja kylmäverisyydestään tunnetut rikosetsivätkin.

Tammen jännityskirjoja n:o 5

John Rhode oli Cecil John Charles Streetin pseudonyymi; joskus hän käytti myös kirjailijanimeä Miles Burton. Rhode oli ilmeisen tuottelias ja kohtalaisen arvostettukin salapoliisikirjailija aikoinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: