16. huhtikuuta 2008

Nakke (1967)

Nakke 34/1967 - sarjakuvalehtiNakke 34/1967
Väiski ja Viiksi-Vallu lentävässä lautasessa.

Nakessa 34/1967 oli näin kosminen avaruusmerirosvokansi!

Nakessa toilailivat myös Anselmi Panda ja Samuli Kukko
(Andy Panda & Charlie Chicken).

Anselmi Panda "Esitä Lepakkomiestä", käskee Samuli.

Andy Panda oli kovin erilainen uransa alkutaipaleella...

Ks. myös Nakke Nakuttaja 12B (1957)

6 kommenttia:

 1. Nakke palautti mieleen ne ankeat ajat, jolloin ainoa Aku Ankka -tuote oli kerran viikossa ilmestynyt lehti, jonka luki noin vartissa. Nakella sitten jotenkin täytettiin suurta sarjisnälkää, mutta eihän se oikein riittänyt. Ulkomuistini mukaan varsinaiset Nakke Nakuttaja -tarinat olivat ihan hyvää korviketta Akulle, mutta julkaistiinkohan niitä joka numerossa.

  Enää tällaista tunnetta ei voisi syntyä. Aku Ankka -tuotteita on markkinoilla valtavat määrät ja kuningas Carl Barksin sarjat on myyty suomalaisille moneen kertaan erilaisissa kansissa. Lieneekö Suomen taitavimmin hoidettu markkinointiteko kautta aikain?

  VastaaPoista
 2. Muistan hyvin, että meille tuli Aku ja naapuriperheille Nakke sekä Retu. Kaikkia kolmea lehteä lainattiin sitten lasten kesken ristiin niin että joka viikko sai lukea kolme sarjakuvalehteä!

  Nakke oli kohtuullisen hyvätasoinen lehti, mutta Retu ei ollut hääppöinen. Tosin pidin siinä ilmestyvästä Jetsonit-sarjasta.

  VastaaPoista
 3. Minulla on Aku Ankka-lehti, joka on ensimmäiseltä ilmestymisvuodelta. Vuosilukua siinä ei ole, kannessa lukee: "1. vuosikerta". Silloin, kun lehti alkoi ilmestyä kerran viikossa, sen taso ymmärrettävästi madaltui, uusia piirtäjiä tuli mukaan. Aikaisemmin oli varsinainen, eli A-numero ja pitemmän seikkailun sisältävä B-numero kuukausittain.

  Tämä seuraava laulu veljenpoikien esittämänä meni näin 1950-luvulla. Myöhempään versioon sanoja on muutettu. Mistä tässä on kysymys?

  "Hei ja hoi, oli ilomme suuri,
  kun tulit meille töihin juuri,
  mutta vieläkin hauskempaa
  on sinulle potkut antaa!"

  VastaaPoista
 4. Tuo veljenpoikien laulu sopisi nykymaailman meininkiin liiankin hyvin!

  VastaaPoista
 5. Nakke ja Retu menivät lapsena siinä kuin Akukin. Korjaa, jos olen väärässä, mutta eikös Kukon suomenkielinen nimi ollut Kalle?

  VastaaPoista
 6. Samuli Kukko muutti tosiaankin myöhemmin etunimensä Kalleksi.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: