21. huhtikuuta 2008

Punavyö ja kostaja etelästä (1969)

Alunperin Punavyö ei ollut Kostaja Etelästä, jonka kenraali oli keksinyt omasta päästään hämätäkseen viranomaisia. Mutta kun Punavyö omaksui tämän nimen itselleen, niin seuraukset saattoi arvata.

Simo Penttilä: Punavyö ja kostaja etelästä
(Arizona-sarja XVIII - Otava 1969)

Punavyö on suomalaisten oma villin lännen sankari, joka seikkaili Arizona-sarjassa (1958-1971). Sarja on nykyään keräilykohde, ja kirjoista saa pulittaa pitkän sentin (varsinkin sarjan loppupään kirjoista). Vaikka kirjat on kirjoitettu hyvin humoristiseen tyyliin, ne sisältävät paljon tietoa Yhdysvaltojen historiasta ja kirjaimellisesti runsaasti alaviitteitä mielenkiintoisista "villin lännen" tapahtumista.

Punavyötä kuvitti sitäkin Olavi Hurmerinta (jonka Nuoli-lehden kansia on esitelty PopuLAARIssakin), ja hienosti kuvittikin.

2 kommenttia:

  1. Olet saanut Bloggaamista tarkoituksella -tunnustusplakaatin.

    http://www.katajala.net/blog/jussi/archives/2008/04/bloggaamista_tarkoituksella.html

    Tunnustuksen sääntöihin kuuluu, että se pitää jakaa edelleen viidelle sellaiselle blogille, jotka eivät ole saaneet sitä aikaisemmin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis, Jussi. Olit jo kolmas, joka myönsi PopuLAARIlle ko. tunnustuksen. Itse en oikein osaa jakaa sitä eteenpäin, kun se jo on melkein kaikilla lukemillani blogeilla. Mutta jatkan kyllä bloggaamista tositarkoituksella!

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: