1. huhtikuuta 2008

Britz-televisiosarja

Yksi kevään televisiotapauksista on Britz (hirveältä suomalaiselta nimeltään Sisko ja veli), Channel Fourin laatusarja. Ensimmäinen osa näytettiin jo viime tiistaina kansainvälisessä Kotikatsomossa, veljen näkökulmasta, ja toinen osa, siskon näkökulmasta, tulee tänään 1.4. (YLE TV1 21.00 - 23.00). "Bradfordissa syntynyt ja kasvanut musliminainen Nasreen näkee maailman toisin silmin kuin veljensä Sohail. Ollako lojaali yhteisölleen vai synnyinmaalleen? Nasreen tekee oman valintansa."

Sen verran hurja päätös edellisellä osalla oli, että tätä jälkimmäistä osaa on ollut suorastaan piinallista viikon ajan odottaa. Kenen puolella olet? Moraalikäsitykset heittävät häränpyllyä ja katsojaakin viedää kuin härkää sarvista...

Varsin mielenkiintoinen tieto oli se, että muslimi ei saa Koraanin mukaan heiluttaa miekkaa maaperällä, josta hän on saanut turvapaikan. Mutta sääntö ei sitten pädekään enää heihin, jotka ovat syntyneet tuolla maaperällä. Tämän vuoksi brittiläiset itsemurhapommittajat ovat olleet syntyperäisiä muslimeja.

Linkkejä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: