29. toukokuuta 2008

Oindex-tilastointipalvelu

Oindex on uudehko (vielä beta-vaiheessa) oleva tilastointipalvelu, joka listaa sivustoja, myös blogeja, järjestykseen eri parametreilla. Google Analytics on käyttäjälle välttämätön, sillä tilastotiedot kerätään sen kautta kerran viikossa. Parhaiten palvelusta pääsee selville lukemalla sen omaa kehitysblogia.

Tällaiset työkalut ovat helppoja käyttää, koska en enää jaksa kirjoittaa vuosikatsauksia (vaikka ne ehkä ovat kaikkein informatiivisimpia).

Sen Oindex tosiaankin paljasti, että vaikka PopuLAARI ei keiku kärjessä kävijämäärillään, sitä luetaan per käyntikerta ällistyttävän kauan (klikkaa kuvaa yllä)! Viestit ovat lyhyitä, joten satunnaiset hakukoneen kautta piipahtavat käyttäjät jäävätkin todennäköisesti klikkailemaan vähän pitemmäksikin aikaa. Keskimääräinen vierailuaika on vajaat 7 minuuttia. Yli tuhannen viestin määrä PopuLAARIssa tarkoittaa tekstimääränä paksua kirjaa, jota monet jäävät siis selailemaan kuin sähköiseen kirjastoon.

Kunpa keksittäisiin vielä automatisoitu palvelu, joka tuottaisi hauskoja hakusanarunoja...

Ks. myös >> TouchGraph.
  • PS. Olin vähän pitempään reissussa, mutta onneksi Blogspotissa on nykyään mahdollisuus ajastaa viestit. Virittelin siis muutamaksi aamuksi valmiit viesti, jotta saatoin rauhassa siemailla martineja hotelli Hiltonin yökerhon tiskillä.
  • PPS. Pohjanmiehen Helikopterin kansikuva tuntui jotenkin tutulta. Asiaan liittyvät natsit.
    >> Ks.
    Paleofuturismi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: