20. toukokuuta 2008

Media on pahin koulukiusaaja

Kemppinen-blogissa on tarkka raportti Jokela-tapauksen median edustajien käytöksestä.

Eräs kommentoija toteaa, että "media on pahin koulukiusaaja". Siltä tuntuu. Toimittajat olivat käyttäneet ns. peitteinä mm. kriisikeskuksen työntekijän ja papin rooleja.

Joku oli keskiviikkona 7.11. esittäytynyt papiksi ja yrittänyt hankkia tietoa Auvisten kotiosoitteesta. Henkilöllä ei ollut kaulassaan papin lipereitä. Hakiessaan tavaroita koululta kaverinsa kanssa lauantaina oli kieltänyt toimittajia kuvaamasta, siitä huolimatta oli kuvattu. Eräs osittainen kuva löytyi esimerkiksi Helsingin Sanomien kotisivuilta.
7 päivää -lehden toimittaja oli yrittänyt keskiviikko-iltana päästä sisään asuntoon, oli tuonut kukkapuskan mukanaan ja ”tuonut surunvalittelut”, vyöllä oli näkynyt käynnissä oleva nauhuri. Perheen isä oli heittänyt ulos.Kemppinen jatkaa aiheesta seuraavassa viestissään, jossa hän toteaa: "Itse haluan olla purkamassa niitä kielellisiä rakenteita, joihin hallitseva poliittinen ja taloudellinen luokka koettaa kietoa meitä."

Mikä vastuu minulla on, median kuluttajana? Ja vähän tuottajanakin, tämän blogin kautta. Haluanko edes sellaista vastuuta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: