17. huhtikuuta 2007

Salainen puutarha (1951)

F.H. Burnettin Salainen puutarha on klassikko. Suomalaisessa painoksessa vuodelta 1951 on näin hienot kansipaperit. Taiteilija on Eeli Jaatinen.

Salainen_puutarha_1951
Colin, Dickon ja Mary.

5 kommenttia:

 1. Ennen osattiin tai haluttiin. Erityisesti vahojen runokokoelmien kannet ovat tyylikkäitä. Nykyisin ei kansipaperista voi välttämättä päätellä, minkä tyyppistä kirjallisuutta on niiden alla.

  VastaaPoista
 2. Joitakin vanhoja runokokoelmia taitaa löytyä omastakin hyllystä; niitäkin voisi joskus skannailla tänne.

  Graafikot ovat nykyään harvoin "taiteilijoita", jotka osaisivat tehdä kertovia kansia. Photoshopilla sen sijaan osataan tehdä vaikka mitä vemputuksia kirjan kanteen...

  VastaaPoista
 3. Yksi suosikkejani lapsena oli Salainen puutarha, ehkä luin jopa noin vanhan painoksen, jonka löysin kirjastosta silloin. Olen myöhemmin ostanut kyseisen teoksen omaksi, joskin kansi on erilainen painos tuoreempi.

  Oletko muuten lukenut Umberto Econ kirjaa Kuningatar Loanan arvoituksellinen liekki? Suosittelen!

  VastaaPoista
 4. Econ kirjat jäivät minulta siihen Foucaultin heiluriin, jota en milloinkaan saanut loppuun. Tuo mainitsemasi kirja on kyllä kiinnostanut, joten ehkä joku päivä... kaikki aika vain tuhraantuu salaisessa kirjastossani linnatornissa vanhojen, homeisten kirjojen parissa. Taidanpa aloittaa nyt sen Aristoteleen Runousopin toisen osan, jonka löysin Vatikaanin matkallani, kun on jo pitkään pitänyt se lukea.

  VastaaPoista
 5. Tuosta mainitsemastani on helppo/helpoin aloittaa Ecot, luulisin. Luin sen nopeasti. Sopisi varmaan erityisesti sinulle jo kirjan aiheenkin vuoksi, tulet huomaamaan! :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: