23. huhtikuuta 2007

Ruma Betty ja Terästyttö

Ruma Betty -musiikkivideo (by YouTube, mashup neljästä ekasta jaksosta, musiikki Panic! At the Disco) on sen verran hyvä, että sarjasta pystyy keskustelemaan vaikkei sitä katsoisikaan. Ainakin lavasteet ovat mainiot...

Jotkut ovat huomanneet juonellisia yhtäläisyyksiä takavuosien australialaiseen suosikkisarjaan Paluu Eedeniin, mutta Ruma Betty taitaa liikkua sellaisilla metatasoilla että se nimenomaisesti nimensä mukaisesti toimii runsailla sisäkkäisillä populaarikulttuuriviittauksilla. Ugly Is In.
_ _ _
PopuLAARI on nyt niin metaa... ja tokihan voimme lisätä tähän loppuun pari omaakin viitettä kauniista ja rumista. Miksi ihmeessä Terästyttö on noin ruma ao. kuvassa (Teräsmies 5/1966, tarina: Yksinäisyyden kielletty Linnoitus)?

Copyright National Periodical Publications Inc
No siksi, että Terästyttö voitti planeettojen välisen Miss Cosmos -kisan. Kisaa sponsoroinut ketale prinssi Jak-Thal muutti radioaktiivisella kaasulla Terästytön kasvot epämuodostuneiksi. Hän oli tehnyt saman tempun kaikille edellisillekin voittajille, koska oli itsekin naamionsa takana kasvoiltaan epämuodostunut. Hän myös tappaa tarinassa kolme aikaisempaa voittajaa.Teräsmies yrittää parantaa tilanteen punaisella kryptoniitilla, mutta saa aikaan kaksi epämuodostunutta Terästyttöä (hupsis!). Toinen kuitenkin katoaa vuorokauden kuluttua. Terästyttö alkaa käyttää naamiota. Hän pelastaa Bizarro-maailman planeettojen yhteentörmäykseltä. Bizarrolaiset pitävät Terästyttöä ällistyttävän kauniina. He kruunavat Terästytön Mizz Bizarroksi. Hekin yrittävät luoda kopion Terästytöstä, mutta koska kaikki heidän laitteensa toimivat takaperoisesti, kopiosta tuleekin kaunis (bizarrojen mielestä siis ruma). Häntä he heittelevät kukkakimpuilla ja vaativat häntä hyvitykseksi lähtemään Maahan tekemään jonkin hyvän työn Teräsmiehelle, koska he vihaavat Teräsmiestä. Terästytön vähä-älyinen jäljennös pyytää Teräshevosen avuksi ja estää Teräsmiestä pääsemästä Yksinäisyyden linnoitukseensa. Pian kumpikin Terästyttö palaa omaan maailmaansa. Maassa Linda Danvers (Terästytön alias) panee treffeillä päähänsä Miss Maailmankaikkeuden kruunun (hänellä on myös tämä titteli), mutta se olikin Miss Cosmos -kruunu.
Tähän kruunuun tekoaan katuva (nähtyään vankilan avaruusmonitorista Terästytön auttaneen erästä sotilasta plastiikkakirurgia-leikkauksessa) Jak-Thal on sivellyt vastamyrkkyä, joka perui Terästytön muodonmuutoksen. Prinssiin itseensä tämä aine ei kuitenkaan vaikuttanut.Hyvä tarina, eikö vain? Mutta mitä tapahtui sille Bizarro-Terästytölle...Tuo hieno Terästyttö-tarina on saanut todennäköisesti inspiraationsa (sen vanhan mustavalkoisen) Hämärän rajamailla -televisiosarjan jaksosta The Eye of the Beholder (ks. kuva alla). Jos kaikki ovat rumia niin rumat ovatkin normikauniita.

Kauneus on katsojan silmässä... Alunp. julkaistu Kvaakissa.

2 kommenttia:

  1. "Discovery Science" -kanavalta tuli juuri ohjelma, jossa haudanvakavasti kokeellisesti todistettiin, että kaksi olutta tekee naisista 11% kauniimpia. Oluet joivat siis miehet.

    VastaaPoista
  2. Toimii myös toiseen suuntaan. Oho, nyt tuli paljastettua miksi "herrasmiehet" ovat niin mielellään tarjoamassa juotavaa neitosille baarissa.

    11 prosenttia on kyllä hämmästyttävän täsmällinen luku. Entä krapula? Näyttääkö satunnainen kumppani kankkusaamuna sängyssä 11 % normaalia rumemmalta?

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: