1. heinäkuuta 2008

Lotta-lysteriä (1926)

Seesteinen perisuomalainen maisema, heinät kuhilailla ja sotilaslentokoneet kauniisti laveeratulla taivaalla... johan tässä rinta pakahtuu isänmaallisessa hengessä. Tämä lienee ollutkin tieteiskirjailija ja taiteilija A. Karimon tarkoitus.

Kansikuvan kuhilaita sanottiin myös viisikoiksi, koska niissä oli viisi erillistä jalkayhdettä pystyyn nostettuna. Isäntä taitaa asetella juuri "hattua" päälle. Joskus tehtiin myös kymmenikköjä. Taustalla näkyy vinttikaivo, jollainen oli ennen melkein jokaisen maatalon pihassa.

Hakkapeliitta-lehdessä jopa mainokset oli räätälöity suojeluskuntahengen mukaiseksi kuten ao. Finlaysonin mainoksesta hyvin näkyy.

Mutta mitä ihmeen kankaita olivat lysteri, twilli ja moleskin? Moleskin lyhentyi varmaankin myöhemmin molskiksi, ja sehän oli tietääkseni paksua puuvillakanagasta.


Ja Svärd kun lähtöhön käskettiin,
Hän Lottansa vei mukanaan

Lotat ja suojeluskuntalaiset!
Kysykää 100 vuoden kokemuksen takaamia kankaitamme.
Lotille: Lotta-lysteriä.
Miehistölle: Twilliä ja moleskinia.
Vaatikaa niitä. Verratkaa niitä muihin tarjolla oleviin.
FINLAYSON

4 kommenttia:

 1. Twilli, katso http://en.wikipedia.org/wiki/Twill

  Moleskin, katso http://en.wikipedia.org/wiki/Moleskin

  Lysterille löytyy vain määritelmä "LYSTERI, keraamisten esineiden pinnalle valmistettu ohut metalli- tai metallioksidipei-te, metallinhohtoinen lasitus." (http://www.jyu.fi/hum/laitokset/taiku/tiedostot/sanasto.pdf). Ruotsin sana lyster viittaa kiiltoon, mikä ei oikein muullosta lotalle sopivalta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kaisa, linkeistä. Finlayson oli skottilaista juurta, joten kangaslaadutkin näyttivät olleen englantia.

  VastaaPoista
 3. Moleskine on myös legendaarinen päiväkirjamerkki - Hemingway käytti heidän tekemiään päiväkirjoja, ja minullakin on ollut käytössä yksi vuosikerta. Suosittelen, vaikka en juuri mitään käsin nykyään kirjoita.

  VastaaPoista
 4. 情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

  A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

  免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

  情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇

  a片下載,線上a片,av女優,av,成人電影,成人,成人貼圖,成人交友,成人圖片,18成人,成人小說,成人圖片區,成人文章,成人影城,成人網站,自拍,尋夢園聊天室

  A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: