29. heinäkuuta 2008

Yön Ritari ja Le Pakkomieli (1970)

Lepakkomies ja Robin, värikäs superkirja
(70-luvun alku, ei painovuotta)

Le Pakkomieli (loistava suomennos, alk. Bat-Mite) on samanlainen kiusanhenki Batmanille kuin Herra Mxyzptlk Teräsmiehelle. Molemmat riiviöt asuvat 5. ulottuvuudessa, missä se sitten ikinä lieneekään. Le Pakkomieli -seikkailut olivat lapsille ja lapsenmielisille. Batman ei ole aina ollut samanlainen Yön Ritari -synkistelijä kuin nykyään.

Lepakkomies-sarjakuva oli 60-luvulla (televisiosarjan suosion siivittämänä) hulluttelevan absurdia poptaidetta.

Batman-limsaa oli näköjään taas kaupoissa myynnissä; vaan on sitä ollut ennenkin.

Ks. myös Lepakkotyttö (1967).

3 kommenttia:

 1. Batman-limunaati oli tehnyt uustulemisen näköjään cola-muodossa. Pakkohan sitä oli etiketin takia pullo ostaa, että pääsi liottelemaan. Itse kun en juo minkään valtakunnan colia, niin koeponnistutin juoman nuorimmalla tyttärellä: tuumasi, ettei ollut kovin erhäistä. Ei katsonut kuitenkaan sinänsä lahjahevosen suuhun, eikä poikaystäväkään.

  VastaaPoista
 2. Joo, cola-mustaahan sen pitää olla kuin yö. Sopii tunnelmaan, kun Batman kerran nyt on se Yön Ritari. Erään CD:n kannessa se tosin oli käännetty "Pimeä ritari". Heh.

  VastaaPoista
 3. Kuvan otin tuosta uudesta Lepakko-limusta kun sen tuossa toukokuussa bongasin (eikä tietysti tarkentunut kunnolla...) ja ostin tutumpaa tavaraa juotavaksi.

  Olipa paljon kiinnostavia aiheita tuolla arkistossa, Markos + Teräsnyrkki + Shokki jo tuolla pari tuntia sitten omissa arkistomuovipusseissani näkyikin nostalgisesti kun etsiskelin yhtä lehteä, joka täältä (kuten multakin) vielä puuttui: Aikamme tieteislukemisto.

  Teinkin siitä sitten saman tien pikamerkinnän omaan blogiini. Tervetuloa täydentämään, jos satutte siitä enemmän tietämään.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: