11. helmikuuta 2008

Roy Scheider (1932-2008)


All That Jazz ja Maratoonari... siinä ovat kaksi elokuvaa, jotka ensimmäisinä tulivat mieleeni luettuani Roy Scheiderin kuolemasta. Hän oli tyylikäs, eleetön näyttelijä. Se kohtaus, kun "Doc" kuolee Maratoonarissa, on polttomerkitty lähtemättömästi kuvamuistiini. Lieneekö elokuvahistorian pisin kuolinkohtaus?

Jostain syystä olen aina pitänyt myös psykologisesta trilleristä Yön hiljaisuudessa, joka ei ehkä ole niinkään hyvä elokuva, mutta jotenkin tämä Hitchcock-pastissi vain on jäänyt unenomaisen häilyväisesti kummittelemaan merkittävien elokuvakokemusteni joukkoon.

4 kommenttia:

 1. Oi, näinkö on käynyt.
  All that jazzissa Scheider on Fossen ruumillistuma tai ainakin toteuttaa minun käsitystäni Fossesta.

  VastaaPoista
 2. Ai Roy Scheider kuollut?

  Minulle ensimmäisenä mieleen tulee Kovaotteiset miehet, joka kaiken kaikkiaan on yksi kaikkien aikojen poliisielokuvista.

  VastaaPoista
 3. Tappajahai… Scheider ja Richard Dreyfuss, vaikka se on kai esillä joka uutisessa sitten. Populaari pääsi uutisoimaan minulle.

  All That Jazz jäi tosiaan mieleen, Scheiderin monologit peilin edessä.

  VastaaPoista
 4. Elokuvahistorian pisin kuolinkohtaus lienee Reservoir Dogsissa - sehän on koko tarina Tim Rothin kuolinkohtausta!

  Sääli Scheiderista: hän oli hyvä näyttelijä, persoonallisen näköinen kaveri, mitä ei aina näistä nykyisistä tyypeistä pääse sanomaan. Heath Ledgeriä en varmaan oppinut edes tunnistamaan kun hän jo kuoli.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: