4. helmikuuta 2008

Apinoiden planeetta (1976)

Näitä seikkailuja ette näe TV:stä! APINOIDEN PLANEETTA - jossa apinat hallitsevat ja ihmisiä metsästetään.

Apinoiden planeetta -elokuvista ensimmäinen päättyi kuvaan, joka oli niin tehokas että siitä on tullut melkeinpä ikoninen metafora kaikille tulevaisuuden dystopioille. Viimeksi Vapauden patsaan pää irtoaa hirviöelokuvassa Cloverfield (jota ei vielä ole Suomessa nähty). Pierre Boullen alkuperäisromaani päättyi muistaakseni toisin. Siinä tarina kerrottiin avaruudesta löytyneen pullopostin kautta, ja lopulta paljastui että kirjeen lukijat olivat, aivan niin, apinoita!

70-luvulla Suomessa ilmestyi sarjakuvalehti Apinoiden planeetta (Kustannus Williams 1975-1976). Numerossa 1/1976, viimeisellä aukeamalla, tämä grande finale esitetään graafisen loistokkaasti. Elokuvassa yllätystä ehkä vähän pienensi se, ainakin katsojan kantilta, että apinat puhuivat "planeetallaan" sujuvaa englantia...

He siis tekivät sen! Voi... niitä... hulluja!

Apinoiden planeetasta tehtiin myös televisiosarja, joka oli tasoltaan sangen kehno (hienoja alkutekstejä lukuunottamatta).

Kaunotar ja hirviöt

4 kommenttia:

 1. Kansikuva näyttää vähän samalta kuin 60-70-luvun men's mags -tyyppisten lehtien kannet, joissa natsit, kuubalaiset, kiinalaiset tai prätkäjengit tai satanistit vainoavat vähäpukeisia naisia. Muistan katselleeni lehtien kansia 80-luvulla divareissa pelonsekaisella ihastuksella. En koskaan lukenut niitä, vaikka niitä olisi saanut silloin varmasti aika halvalla. Isoveljen kanssa ostimme vain Aku Ankkoja ja muita tunnetusti hyviä lehtiä.

  VastaaPoista
 2. Ei hullumman näköisiä kimuleita apinoiden planeetalla.

  VastaaPoista
 3. Niinhän nuo gorillat ovat kuin biker-jengi. Hyvin huomattu! Kauniita ja kilttejä blondeja oli Apinoiden planeetalla ihan riittämiin, totta kai.

  VastaaPoista
 4. Apinoiden planeetta-värityskirjoja oli Joensuun torilla joskus 70-luvun puolivälissä...

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: