8. helmikuuta 2008

Arska, ja pikkuoravat (1974)

Arska n:o 1/1974

Arska (kustantaja Espoon kirjapaino, 1973-1973) oli sarjakuvalehti, joka julkaisi Suomessa lyhyen hetken ajan Alvin and the Chipmunks -sarjakuvaa.

Hahmot tulivat aluksi tutuksi musiikin saralla, kun keksittiin yksinkertainen temppu nopeuttaa laulua kimitykseksi. USA:ssa hahmojen nimet olivat Simon, Theodore ja Alvin. Saukki (oik. Sauvo Puhtila) lokalisoi oravien nimiksi Nestori, Simeoni ja Elmeri. Ilmeisesti suomiversiot tehtiin omin luvin...

Yhdysvalloissa nämä maaoravat seikkailivat myös sarjakuvissa. Suomessa Alvin sai kuvasarjoissa nimekseen Arska! Nimen oli pakko olla A-alkuinen, koska kirjain näkyi hahmon paidassa.

Oravajengi on jälleen ajankohtainen, sillä Alvin and the Chipmunks -elokuva on nyt teattereissa.

Me oomme veljet iloiset
ja laulamme kuin peipposet.

4 kommenttia:

 1. Enpä tiennytkään tämmöisestä lehdestä. Alvin ja pikkuoravat on jääneet mieleen 90-luvulla telkkarin aamupiirretyissä pyörineestä animaatiosarjasta, joka oli dubattu legendaarisen huonosti. Laulunumerot olivat mahtavan laimeita. Voi kun saisivat saman porukan dubbaamaan sen uuden 3d-animaatioversionkin, heh.

  VastaaPoista
 2. Lehti taitaapi olla melkoinen keräilyharvinaisuus! Tosin keräilyharvinaisuuksia ei kukaan keräile, koska ei niitä voi keräillä kun niitä on niin vähän. Sen sijaan kaikki keräilevät Aku Ankkoja ja Arabian maitokannuja, kun niitä on niin paljon.

  Hämärästi muistan tuon animaation ja sen "lattarit".

  VastaaPoista
 3. Piirrossarjan dubbauksista löytyy näemmä yhä pari näytettä tuolta:
  http://koti.mbnet.fi/wheany/agapio/

  Nämä oli pienessä kulttimaineessa aikoinaan. Flipper ja Lopaka-sarjan tunnari kannattaa myös ehdottomasti kuunnella. "Kun kaikki tuntuu vaajoavan, ja maailma tuntuu haajoavan..."

  VastaaPoista
 4. Joo, animaatiosarja - joka oli kai australialaista tekoa ja jo 80-luvulta - oli aivan kamala, ihan ilman niitä laulujakin, mutta ne eivät varsinaisesti auttaneet.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: