3. lokakuuta 2007

Hävittäjä, ilmojen hakkapeliitta (1928)

Hävittäjä, ilmojen hakkapeliitta (E. Granroth)
Hakkapeliitta n:o 29/1928

Voisiko kansikuvassa olla Haukka?

Hakkapeliitta-lehtiä on ällistyttävän hyvin vielä kierrossa, lehtihän tuli kaikille Suojeluskunnan jäsenille. Ja komea lehti olikin kyseessä. Keräilykohteena se on siinäkin mielessä mukava, että helpon saatavuuden takia hinnat ovat parin euron pinnassa...

Hienot värikannet muuttuivat mustavalkoisiksi sota-aikana ja sivumäärä väheni. Hienoimmillaan lehti olikin 20-luvulla, ja sisältökin on täyttä propagandaa ja usein tahattoman huumorin juhlaa. Mutta oli lehdessä tahallistakin huumoria, takasivun sarjakuvat, aluksi pöhköt suojeluskuntalaiset Pölhölä ja Pöhköläinen, sitten ryssiä kovalla kädellä kurittava Rymy-Eetu.

Piirtäjä: Sven Nyström


PS. Ja Blogilistalla PopuLAARI sai sadannen tilaajan! No, tietty joku lopettaa heti tilauksen ja määrä laskee taas alle sadan... mutta kyllä tästä hyvälle mielelle tuli.

3 kommenttia:

  1. Onnittelut sadannesta tilaajasta, toivoo nimimerkki "Kaukana perässä." Saavutuksesi on ansaittu. Tällaista menneisyysikkunaa on todella mukava seurata ja se tuottaa usein muistoja mieleen.

    VastaaPoista
  2. Olen aina välillä heitellyt Hirvasnoro Net - Juttuarkiston viestejä Blogispottiin. Ovat ne sen verran hyviä. Ja näin saatiinkin "Keskinäisen kehumisen kerho" hyvään vauhtiin... heh.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: