4. lokakuuta 2007

Avulias Aatu (1930)

Avulias Aatu on se vähemmän tunnettu Fogelin sarjakuva. Löydätteko muuten sarjakuvasta (ks. alla) tekijän nimikirjoituksen?

Lähde: Suomen Kuvalehti 29/1930
Copyright Ola Fogelberg

Avulias Aatu jäi toki elämään, sanontana. Sillä tarkoitetaan sellaista ylihöveliä avun tarjoajaa, josta on melkeinpä enemmän haittaa kuin hyötyä.

Avulias Aatu ilmestyi Suomen Kuvalehdessä epäsäännöllisesti vuosina 1930-1932 Veli Giovannin Ajanvietesivun alareunassa. Aatu touhusi myös paljon puhutussa mutta nykyisin vähän nähdyssä suomalaisessa sarjakuvalehdessä Kalle Viksari.

Aatulla oli ylivarovaisen ja ikuisesti hätääntyneen luonteensa mukaisesti aina sadetakki yllään ja sateenvarjo mukanaan.

Aatu rientää hätiin...

4 kommenttia:

 1. Löytyi allekirjoitus, viimeisestä ruudusta. Kiitos upeasta blogista!

  VastaaPoista
 2. Aku Ankka -piirtäjä Don Rosa on näköjään kopioinut Fogelilta tavan upottaa D.U.C.K-signeerauksensa kuvaan.

  VastaaPoista
 3. Tattis vaan, Jamuska, ja hieno se on se sinun kissablogisikin.

  Kai, Fogelin voi pistää muutenkin aivan samaan jonoon kuin kaiken maailman ulkomaan mestarit. Mies oli nero. Ja aidosti hauskakin kaiken päälle... Muutenkin kansan pitäisi muistaa Puupää sarjakuvista, ei elokuvista.

  VastaaPoista
 4. Olen samaa mieltä Fogelista. Omistan aika laajan valikoiman niitä alkuperäisiä, ilmeisesti aina jouluksi 1950- ja 60-luvulla ilmestyneitä Puupää-kokoelmia. Ne ovat hauskoja ihan aidosti.

  Mutta tuo signeeraus on hämmästyttävällä tavalla samanlainen kuin Rosalla.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: