1. lokakuuta 2007

Blade Runner (2007)

Tupakkaa ei kielletäkään tulevaisuudessa - ainakaan replikanteilta!

Ridley Scott kertoo, että Blade Runner palaa (Wired 15.10) - ehompana ja pidempänä kuin koskaan. "Architecture would have been my game if I hadn't done movies."

9 kommenttia:

 1. Mitenkähän näihin vanhojen elokuvien "lopullisiin" ja "täydellisiin" versioihin pitäisi suhtautua? Onko kyse taiteilijan pyrkimyksestä kohti täydellisyyttä vai pelkästä rahastuksesta?

  Itselläni on jo kolme versiota Blade Runnerista: Se ensimmäinen tv:stä nauhoitettuna vhs:nä, toinen osto-vhs:nä ja kolmas dvd:nä. Vai ovatko toinen ja kolmas samat? No, kohta on sitten todennäkäisesti hyllyssä vielä neljäskin.

  Mutta mikähän siinä on, kun ei todella vanhojen mestareiden töitä tarvitse jälkikäteen parannella? Howard Hawksinkin eilinen Vain enkeleillä on siivet osui nappiin heti ensiyrittämällä.

  VastaaPoista
 2. Heillä ei vain tainnut olla teknistä mahdollisuutta. Mm. Orson Wellesin Mahtavat Ambersonit olisi ollut kiva nähdä ns. ohjaajan versiona...

  http://ambersons.com/

  VastaaPoista
 3. Ainakaan eka director's cut ei minusta parantanut aina vähän jähmeänä ja jäykkänä pitämääni elokuvaa.

  Toi on vissiin sama haastattelu, jossa Scott sanoo, ettei hän saanut luettua Dickin romaania, johon elokuva perustuu. No, kaipa hänellä on taiteilijan vapautensa, mutta samassa haastattelussa hän myös kuulemma sanoo, että elokuvan tekeminen oli niin pirun vaikeata, kun ei ollut mitään lähtökohtia maailman ja henkilöiden kuvaamiseen. Eikö oikeasti?

  VastaaPoista
 4. Olisihan se tosiaan kiva nähdä Ambersonit kokonaan, mutta minusta me puhumme nyt vähän eri asioista. DVD-aikakausi on tuonut tulvimalla näitä "ohjaajan versioita", joihin on lisätty kaikki se, mikä aiheellisesti jäi alunperin leikkausvaiheessa elokuvasta pois.

  Eihän niitä tietenkään ole pakko ostaa. Mutta kun kumminkin aika usein on.

  VastaaPoista
 5. Blade Runnerin Final Cut ilmestyy näköjään Suomessa 5.12. ja ultimate editionissa on viisi levyä. Kuules joulupukki, miten olisi...

  VastaaPoista
 6. Viisi levyä?!?! Herran jestas... mukana taitavat olla siis kaikki eri versiot.

  VastaaPoista
 7. Kenellä on aikaa katsoa kaikki nuo? Mitä järkee hei?

  kysyy eräs, jolla ei ole aikaa katsoa edes yhtä elokuvaa viikossa

  VastaaPoista
 8. Omasta mielestäni ohjaajan versio on hyvä. Varsinkin elokuvan lopetus on paljon parempi. Vaikuttava elokuva muutenkin.

  VastaaPoista
 9. Kyllä tulevaisuudessakin poltetaan tupakkaa. mutta sen polttaminen on terveellistä ja se ei sisällä mitään myrkkyjä, toisaalta LA:n ilma on jo nyt paljon myrkyllisempää kuin tupakka :).

  Final cut on ensimmäinen versio, missä ääniraita ja kuvaraita on synkassa ja Final cut on se ainoa versio, mikä olisi pitänyt julkaista.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: