31. heinäkuuta 2007

Michelangelo Antonioni (2007)


Jälleen yksi uusi jäsen lisää Taivaan suureen elokuvakerhoon...

4 kommenttia:

 1. Tuntuu valitettavasti olevan jokin sesonki nyt näille suurten lähdöille.

  VastaaPoista
 2. Niinpä. Vanha kaarti väistyy...

  Elokuvataiteessa tuntuu juuri nyt olevan jonkinlainen suvantovaihe. Bernardo Bertoluccikaan ei ole pitkään aikaan saanut oikein mitään aikaan. Toivottavasti suuria teoksia alkaa kohta taas syntyä.

  VastaaPoista
 3. Someone's Killing the Great Directors of Europe! (Olen usein ihmetellyt, miksi vanhojen taiteilijoiden kuolemaa surraan niin paljon. Kummatkin ohjaajat olivat parhaat työnsä jo tehneet eikä meitä käsittääkseni koske kuoleman henkilökohtainen tragedia.)

  Suurten teosten ja suurten aaltojen ja tekijäjoukkojen syntyminen taas lienee nykyään valitettavasti mahdotonta monestakin sosioekonomisesta syystä. Esimerkiksi italialainen uusi aalto ja Antonioni kumppaneineen olisi ollut mahdoton ilmiö, jos maassa ei olisi samaan aikaan ollut valtavan suurta ja menestynyttä populaarielokuvateollisuutta miekka ja sandaali- ja muine huttuineen. 70-luvun idioottimaiset tv-lait tappoivat italialaisen populaarielokuvan ja samalla myös italialaisen taide-elokuvan. Samoin kävi monessa muussakin maassa, myös Suomessa, jossa tehtiin 70- ja 80-luvulla todella vähän elokuvia ja niistäkään saaduilla rahoilla ei voinut tehdä uusia.

  (Bertolucciin en olisi kyllä luottanut muutenkaan.)

  VastaaPoista
 4. Kaipa siinä samalla surraan yhden aikakauden katoamista eikä pelkästään ihmisen kuolemaa... ja oma nuoruuskin tuntuu olevan yhä kauempana takana päin.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: