26. maaliskuuta 2012

Tintti ja Mikki ja hippo (Tintin and Mickey, 1930)

Tintti ja Mikki virtahevon päällä hyppimässä
Tintin and Mickey jumping on a hippo.© Hergé/Moulinsart S.A./ © Disney 
Mikki-tarinan Lost on a Desert Islandin nopeasti rytmitetyt gagit villieläinten ja alkuasukkaiden kanssa ovat häkellyttävän samanlaisia Tintti Kongossa kerronnan kanssa. Gottfredsonin stripit (ks. Inducks) ovat ilmestyneet aivan vuoden 1930 alussa, Hergé piirsi Tinttiä Kongossa  vuosina 1930-1931. Ajallinen yhteys on siis erittäin läheinen.

Yhtäläisyydet on hyvinkin saatettu huomata aikoinaan ja Tinttiä on pidetty Euroopan omana Mikkinä. Tintti ilmestyi mustavalkoisena jatkosarjakuvana ennen kuin se piirrettiin, siistittiin ja väritettiin uudestaan. Alkuperäisen mustavalkoisen Tintin yhteydet Mikkiin ovat saattaneet olla vielä ilmeisemmät.

Ks. myös Tintti ja Mikki (Tintin and Mickey), jossa lisää Tintin ja Mikin kohtalonyhteydestä!

English Summary: Mickey's Lost on a Desert Island adventure is full of fast gags and confontrations with the wild animals and natives, just like Tintin in Congo. Gottfredson's daily strips  (Inducks) were published in the beginning of 1930, Tintin au Congo was serialised in Le Petit Vingtième from 5 May 1930 through to 11 June 1931. So the chronological connection is very close. In those early years Tintin was black and white magazine strip just like Mickey Mouse, so the similarities could have been even more obvious!

2 kommenttia:

  1. Ja näitä on tulossa lisää!

    Lisäksi ajallisen tarkistuksen alla on pari ruutua, joissa näyttää siltä että Mikki on napannut pari ruutua suoraan Tintistä tai sitten vaikutteet ovat olleet yhteisiä.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: