7. elokuuta 2008

Wargames (1983)

Tulevaisuus on menneisyyttä.
Wargames-elokuva täyttää 25 vuotta!
Ohjaaja John Badham muistelee...

6 kommenttia:

 1. Olin tuolloin 11 ja olisin ehkä päässyt yhden vuotta vanhemman kaverin kanssa katsomaan leffan, jos olisin uskaltanut kysyä äidiltä luvan. Jäi harmittamaan, varsinkin kun en ole sittemminkään sitä nähnyt! Myös toinen Badhamin (pahaa kinkkua?) 80-luvun klassikko, Blue Thunder, on minulta näkemättä.

  VastaaPoista
 2. Minulla on hämärä muistikuva, että olisin Wargamesit leffassa nähnyt - mutten ihan varma ole. Blue Thuder taisi tulla joskus telkusta ja se oli kyllä käsittämättömän joutava tekele.

  VastaaPoista
 3. Joo, eihän hän ole sittemminkään tehnyt kovin kummoisia elokuvia. David Quinlan kehaisee ohjaajahakuteoksessaan Blue Thunderia: "a first-rate helicopter action film, with no messing about". Leffa vaan näytti hyvältä Kinolehdissä, joita sain isältä luettavaksi... Lauantai-illan huumaa on minusta aina ollut mainettaan kiinnostavampi ja parempikin elokuva.

  VastaaPoista
 4. Minä kävin aikoinaan elokuvissa Wargamesin katsomassa. Onhan elokuva tullut tv:sta useamman kerran myös katsottua. Mielestäni hyvä 80-lukua ja sen henkistä ilmapiiriä kuvaava leffa. Ydinsodan pelko oli hyvin suuri tuohon aikaan ja sehän on hyvä tausta draamalle. Se elokuva myös kertoi minulle ensimmäisen kerran että on olemassa verkko johon tietokoneilla on yhteys. En ollut asiaa aiemmin niin tiedostanut. Elokuvista oppii!

  Ja mitäs vikaa Blue Thunder elokuvassa on. Vauhdikas ja pätevä "kasari" toimintaelokuva jossa on vielä hyvät näyttelijät. No, minä olen suuri 80-luvun kulttuurin fani ja sen tyyppiset elokuvat ovat suosikkejani. Loistavaa että myös Poliisiopisto-elokuvat ovat tulleet uusintoina koko sarja mtv3 kanavalta. Siitä ei elokuvataide enää paremmaksi muutu!(vai muuttuuko?)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Gill, kommenteista. 80-luvun lopulla historia päättyi ja nykyaika alkoi. Niin, varmasti aika monille Wargames antoi ensimmäisen mielikuvan tietoverkoista! En ole tullut tuota edes ajatelleeksi.

  VastaaPoista
 6. Kävin leffassa Wargames:in katsomassa, ihan ekoja leffoja, tykkäsin. Blue Thunder piti käydä parikin kertaa katsomassa kun ilmestyi valkokankaalle. Tykkäsin sen verran, että löytyy dvd-hyllystä nykyään myös.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: